You are here:

Aflevering 13 Curio tv is nu te zien

In deze aflevering gaan docent Lobke van der Slagt, praktijkopleider Sandra de Loos van Zorghuys Steenbergen en de studenten Soraya Elbaamrani en Vince van Maurik een goed gesprek met elkaar aan over het imago van het (v)mbo. Stellingen als ‘mbo is toch geen studeren’ en ‘op het mbo hoef je niet echt na te denken’ lokken de nodige reacties uit.

Studente Sylvie Heeren is fan van het Curio studentenportaal. “Die geeft je een handig overzicht van je agenda, e-mails en Curio nieuws. En je kunt er zaken als je examen of vrijstelling snel regelen.” Er wordt hard gewerkt om het studentenportaal nog informatiever en vindbaarder te maken. Curio kan hiervoor tips van studenten goed gebruiken. Paulien Trommelen gaat langs bij het leerwerkbedrijf van de Curio praktijkschool. Hier leren vierdejaars leerlingen hoe het is om te werken en bijvoorbeeld hoe je met collega’s en klanten omgaat. Zo bereiden ze zich voor op hun stage. Docent ondersteuner Peter Jansen leidt Paulien rond. Samen met de leerlingen probeert ze ook de naaimachine uit. Wil je weten wat er speelt? Dan kijk je Curio tv.

De tekst gaat verder onder de video.

Dit is Curio tv

In Curio tv staat jouw nieuwsgierigheid centraal. Iedere aflevering praten we je bij over alles wat er speelt binnen én buiten Curio. Inspirerende verhalen van (oud-)studenten bijvoorbeeld. En docenten die vol enthousiasme vertellen over hun onderwijsidee. Met Curio eropuit bezoeken we de leukste evenementen en projecten. En bij Curio actueel ontdek je nieuwe ontwikkelingen als eerste. Ook brengen we leerlingen, studenten en docenten met elkaar in gesprek. Met Curio tv leren we elkaar kennen. We delen de mooiste verhalen, zowel intern als extern. Omdat we trots zijn op Curio.


Curio tv is iedere maand online te zien. Bekijk hier alle afleveringen.

Lees ook