Jouw stage op het mbo

Een toffe stage vergroot jouw kans op een droombaan. Misschien is dit wel het leukste gedeelte van de studie. Je ervaart hoe het echte werk is. En of het beroep bij je past. Ook leer je hoe je je gedraagt in een bedrijf. Om een mbo-diploma te behalen, moet je de stage met een voldoende afsluiten.

BBL- of BOL-opleiding
Bij een BBL-opleiding werk je vooral. Gemiddeld ga je 1 dag per week naar school. Je werkt minimaal 20 uur per week in een bedrijf. Hoeveel dit precies is, verschilt per opleiding. Bij een BOL-opleiding loop je soms stage in een bedrijf, maar je volgt vooral lessen. Ook hier verschilt het aantal uur stage per opleiding.

De leukste stageplaatsen van het mbo

Een stageplaats kies je zelf. Wij controleren wel of het bedrijf voldoet aan onze eisen. Zo voorkomen we dat je straks alleen maar koffie haalt en niets leert. Dat zou zonde zijn.

Binnen het bedrijf krijg jij een begeleider. Aan hem of haar mag je alle vragen stellen. Ook vanuit school is er een begeleider. Deze komt af en toe langs om te kijken hoe het met je gaat.

Net als een echte baan

Een stage is net als een echte baan. Dat betekent dat jij gewoon solliciteert op jouw ideale stage. Bedenk vooraf dus goed waarom jij de beste kandidaat bent. Als het bedrijf voor jou kiest, teken je een praktijkovereenkomst. Dat is een contract waarin staat wat we van je verwachten. En wat jij van het bedrijf mag verwachten natuurlijk. 

Kun je geen leuke stage vinden? Misschien is een van de studentenbedrijven dan wel wat voor jou. 

Een stage bij Curio

Wil je stage lopen bij Curio? Dat kan! Het stagebureau is een door en voor Curio studenten gerunde erkende organisatie. Het stagebureau biedt studenten van Curio de mogelijkheid om stage te lopen binnen de organisatie van Curio. De begeleiding wordt gedaan door ervaren praktijkopleiders.

Een stage in het buitenland

Wil jij net zoals Columbus graag Amerika ontdekken? Of lijkt het je tof om Spaans te leren? Misschien is een stage in het buitenland dan wel wat voor jou. Op de site van Curio worldwise lees je wat andere studenten van hun stage in het buitenland vonden. En vind je het antwoord op veel vragen. 

Curio helpt je graag een keuze te maken. Voor meer informatie over de stages van jouw mbo-opleiding kun je terecht bij jouw BPV-begeleider.

Zes handige sollicitatietips