Vakexpert bloemstylist Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25705

In het kort

Heb je interesse in styling van winkels en woonruimtes? Vind je het leuk om innovatief met bloemen en planten bezig te zijn? Lijkt het je leuk om leiding te geven? Dan is de opleiding tot vakexpert bloemstylist echt iets voor jou. De opleiding bloemstylist levert ‘Mooimakers met een groen hart af’. Zij werken met natuurlijke materialen zoals bloemen. Je leert je eigen creativiteit en stijl te ontwikkelen. Je krijgt tijdens deze opleiding een oog voor trends & styling in winkels en interieurs. We begeleiden je met persoonlijke aandacht naar jouw toekomst. Wij zijn praktisch, vernieuwend en nooit saai. Dit alles doen we in een gezellige en veilige school.

Downloads

Alle details


Is de opleiding vakexpert bloemstylist iets voor jou?

Het lesprogramma is gebouwd op 4 pijlers: innovatie en trends, persoonlijke begeleiding, toekomstgericht en passie. Als vakexpert bloemstylist in opleiding leer je advies te geven over bloemen, planten, styling van winkels en woonruimtes.  

Je werkt volgens de laatste inzichten in vormgeving en trends. Je leert uiteraard de basis van het maken van bloemstukken en het verzorgen van planten. Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied.  

Tijdens de opleiding

Als stylist leer je hoe je erachter kan komen wat je klant wil, zodat je de klant een advies kan geven wat past bij zijn of haar wensen. Hierbij moet je denken aan winkelstyling, het bedenken van een heel nieuw winkelconcept of woonruimte styling. Na afronding van de opleiding is het voor jou geen kunst de aankleding van een bruiloft te verzorgen. Je leert ook hoe je een adviesgesprek voert in de winkel over bijvoorbeeld een boeket of een vaas.  

Tijdens de opleiding vakexpert bloem, groen en styling kijk je op praktische en vernieuwende wijze naar de ontwikkelingen in je vakgebied. Je houdt de nieuwste trends op het gebied van styling van winkels, woningen en feestlocaties in de gaten. Daarnaast krijg je tips om een goede teamleider te worden en je vakkennis te delen. Dit leer je tijdens je opleiding: 

 • Bloemschikken 
 • Verzorging planten 
 • Trends 
 • Styling 
 • Leiding en advies geven 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Na de opleiding Vakexpert bloemstylist kun je bijvoorbeeld aan het werk als: 

 • Bloemist/stylist in een (eigen) bloemenzaak of tuincentrum 
 • Plantenadviseur in een tuincentrum  
 • Etaleur 
 • Decorateur 
 • Interieur & Styling adviseur 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je de opleiding Vakexpert bloemstylist afgerond? Dan kun je doorstromen naar het hbo. 

 • HAS Hogeschool
 • AERES groep 
 • Commerciële economie
 • Binnenhuis architectuur 

Leerwegen

BOL
Gemiddeld heb je 4 dagen op school les of online en loop je 1 dag stage bij een erkend leerbedrijf. 

 

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Volg deze extra vakken

Bij deze opleiding kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

 • Duurzaamheid in het beroep D
 • Ondernemend gedrag niv 3/4
 • Praktijkopleider
 • Trends, conceptueel bloemwerk en marktinnovaties

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Vakexpert bloemstylist, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

 

 

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.