Vakbekwaam medewerker bloemstylist Breda

Leerweg BOL, BBL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25706

In het kort

Werk je graag met bloemen en planten? En doe je dat het liefst iedere dag? Is het jouw droom om bloemstukken te maken voor bruiloften? Zie jij hoe je winkels en woonruimtes mooi aankleedt? En is styling iets waar je meer van wilt weten? Dan is de opleiding tot vakbekwaam medewerker bloemstylist een goede keuze. Na deze opleiding ben jij een mooimaker met een groen hart’. Je werkt graag met natuurlijke materialen. Vooral met bloemen. Je bent creatief en je ontwikkelt een eigen stijl. Met deze opleiding leer je wat de nieuwste mode is. Deze kennis gebruik je in de winkel of woonruimte die jij inricht. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding vakbekwaam medewerker bloemstylist iets voor jou?

Tijdens de opleiding vakbekwaam medewerker bloemstylist leer je advies geven. Over bloemen, planten en de styling van winkels en woonruimtes. Mode en de laatste ontwikkelingen op de markt? Daar weet jij alles van. Je leert bloemstukken maken en planten verzorgen. En je leert graag meer over de nieuwe ontwikkelingen in je vak. 

De opleiding heeft 4 onderdelen: innovatie en trends, persoonlijke begeleiding, toekomstgericht en passie. 

Tijdens de opleiding

Als vakbekwaam medewerker bloemstylist leer je advies geven. Je leert ontdekken wat de wensen van je klanten zijn. En hoe je een winkel inricht of ontwerpt. Of een woonruimte. Bloemstukken verzorgen voor een bruiloft? Ook dat leer je. Over ieder boeket weet jij een goed advies te geven. 

Tijdens de opleiding vakbekwaam medewerker bloemstylist leer je winkels, woningen en feestlocaties inrichten. Met bloemen, planten en alles wat groen is. Je weet altijd de nieuwste mode te gebruiken in je werk. Daarnaast leer je hoe je op een goede manier leidinggeeft. En wat de beste manier is om je kennis te delen. Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • styling  
 • bloemschikken 
 • winkels aankleden met bloemen  
 • signing (fotografie, tekenen)  
 • leiding geven in een winkel  
 • techniek  
 • vakkennis groen en bloem  
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Na de opleiding vakbekwaam medewerker bloemstylist werk je als:  

 • bloemist in een bloemenzaak 
 • stylist in een tuincentrum 
 • plantenadviseur  
 • etaleur  
 • decorateur  
 • adviseur inrichting en ontwerp 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding vakbekwaam medewerker veehouderij? Dan kun je verder studeren op niveau 4, bijvoorbeeld aan de opleiding vakexpert groene stylist of vakexpert bloemstylist.

Leerwegen

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

BBL
Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 2 tot 2,5 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk. Voor deze opleiding zijn er verschillende mogelijkheden. Samen kijken we naar wat bij jou past.  

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

 Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt tot 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je ook inschrijven voor de bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding vakbekwaam medewerker bloemstylist kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Duurzaamheid in het beroep C
 • Ondernemend gedrag niv 3/4
 • Praktijkopleider
 • Trends, conceptueel bloemwerk en marktinnovaties

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357
schooljaar 2023-2024 (bbl niveau 3/4) € 654

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Vakbekwaam medewerker bloemstylist, Breda, bbl
Vakbekwaam medewerker bloemstylist, Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

 

 

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.