You are here:

Curio ambassadeurs

De Curio ambassadeur gelooft in het mbo. Trots vertegenwoordigt de ambassadeur onze mbo-studenten. Het is iemand die inspireert en nieuwe ideeën heeft. Hij of zij is enthousiast en heeft een duidelijke boodschap. Over het mbo en over Curio. En daarmee zet de ambassadeur het mbo en Curio op de kaart.

Curio Ambassadeurs Still

Curio ambassadeurs aan het woord

De drie finalisten van de ambassadeursverkiezing hebben een eigen video opgenomen. Hierin vertellen ze hun boodschap over het mbo. De challenge is om zoveel mogelijk likes en comments te krijgen op de social mediakanalen van Curio. Daarnaast krijgen ze ook punten voor alle aandacht die ze oproepen bij de pers, politiek of bekende figuren. Hiermee testen we hun influencer-skills. Ben jij benieuwd naar hun verhaal? Bekijk hieronder de video's.

Slim zijn gaat ook over hoe je de dingen in de praktijk oplost

Is een mbo’er minder slim? Echt niet! Slim zijn gaat verder dan je IQ en je studieadvies. Het gaat ook over hoe je dingen oplost in de praktijk. Je kunt alles weten over ziektes, maar wie staat er naast het bed om de zieken te verzorgen?

De combinatie praktijk en theorie vergroot de kansen op de arbeidsmarkt

Nederland staat te springen om vakmensen. Bij defensie, in de zorg, techniek en bouw. Het mbo kan die mensen leveren. Dankzij de combinatie van praktijkgerichte opdrachten en theorie hebben mbo’ers betere kansen op de arbeidsmarkt.

Mbo-studenten houden de arbeidsmarkt in beweging

Stel, je hebt gymnasium gedaan. En nu studeer je op het mbo. Is dat onder je niveau? Echt niet! Op het mbo leer je het echte ambacht. En daarmee hou je als mbo student de arbeidsmarkt in beweging.

Waar houden ambassadeurs zich mee bezig?

De ambassadeurs praten over onderwerpen die belangrijk zijn voor het mbo-onderwijs. Ze zijn er voor de huidige, maar ook de toekomstige mbo-studenten. Ze laten ook zien wat er buiten een mbo-studie allemaal mogelijk is. Daarmee zetten ze het mbo en Curio op de kaart. De Curio ambassadeur doet ook mee met de landelijke verkiezing, die in mei 2023 plaatsvindt.

Landelijke verkiezing

Als Curio ambassadeur doe jij ook mee aan de landelijke verkiezing! Uiteindelijk is er één landelijke mbo-ambassadeur. Alle ROC’s doen mee, dus er zijn nog 41 andere mbo-studenten die het net zo spannend vinden als jij. Ook de landelijke verkiezing bestaat uit verschillende challenges. Je werkt hierbij met andere ambassadeurs aan verschillende opdrachten. De jury beoordeelt hoe je samenwerkt, iets oplost en of je een goede leider bent. Op de ‘Dag van het mbo’ is de finale. Dan wordt de landelijke ambassadeur bekend gemaakt.

Voor de deelnemers aan de landelijke verkiezing is het een onvergetelijke ervaring. Allerlei deuren gaan voor je open. Ambassadeurs bouwen een netwerk op van medestudenten door het hele land. Ze maken kennis met prijswinnaars uit het bedrijfsleven. Ze komen in contact met uiteenlopende bijzondere en soms bekende Nederlanders. En het staat goed op je cv.

En de landelijke mbo-ambassadeur? Die krijgt dé kans om op landelijk niveau iets te betekenen voor het mbo-onderwijs te betekenen. En gezien te worden.