You are here:

Alle kanten op met onze profielen

In de bovenbouw kies je een route die bij je past. In elke route ontdek je jouw talenten. En je maakt alvast kennis met het mbo: leerlingen en studenten ontmoeten elkaar. Onze leerroutes vallen onder de profielen Dienstverlening en producten en Groen. 

Groen

Binnen het profiel Groen gaan leerlingen aan de slag met planten, dieren en voeding. Het is een breed profiel, hierna kunnen leerlingen nog alle kanten op. Ze leren over producten uit de groene sector. Kijk ook niet vreemd op van dieren die regelmatig op school rondlopen. Ook kunnen leerlingen kiezen voor lessen in bijvoorbeeld styling (bloem), koken en techniek. 

Je kiest voor het profiel Groen als je ook de leerroute Groen kiest. 

Dienstverlening en producten

Dienstverlening en producten gaat over alles wat je doet of maakt voor een ander; denk aan een klant of bedrijf. Bij een dienst kun je denken aan het organiseren van een evenement voor een bedrijf uit de buurt. Een product is bijvoorbeeld een website, educatiefilm of vlog maken. Maar het kan ook een ontwerp zijn, dat je gaat printen in 3D of met een houtlaser. Bij D&P mag je kiezen binnen welk interessegebied je dit gaat doen, bekijk onze leerroutes maar eens. Wat je leert, kun je later overal gebruiken. Dus mocht je na het vmbo toch een andere richting kiezen, dan ben jij in ieder geval goed voorbereid. 

Je kiest voor het profiel Dienstverlening en producten als je kiest voor de leerroute Zorg en welzijn, Economie of Techniek.