Talenten Ontdek Plek op Curio prinsentuin van Cooth

Op onze school ontdek je wat je talenten zijn en ga je deze zo goed mogelijk ontwikkelen. Deze ontdekkingsreis begint al in leerjaar 1. Via projecten maak je kennis met onze profielen zorg en welzijn en groen en technologie (D&P). Dit doen we tijdens de lessen Talenten Ontdek Plek (TOP).

Iedere 4 weken starten nieuwe TOP-projecten. We werken hierbij vaak samen met echte opdrachtgevers vanuit het bedrijfsleven en organisaties. Jij mag steeds kiezen welk project je wilt gaan doen en onderzoekt zo welk profiel het beste bij je past. We vinden het ook belangrijk dat je zo goed mogelijk bent voorbereid op de toekomst. Daarom leer je vaardigheden van de 21e eeuw. Die kun je later bij alle beroepen gebruiken. TOP geeft inzicht in jouw talenten en wat je nog verder kunt ontwikkelen of wat niet bij je past. Op deze manier helpen we je bij je ontwikkeling, zonder dit uit te drukken in een cijfer.

Wil je meer weten over onze TOP-lessen? Bekijk dan de video.

Technologie en groen zijn met elkaar verbonden. De groene sector maakt grote, vernieuwende stappen. Zoals de opkomst van de food printing technologie. Zal de voedselprinter de productieketen van voedsel verkorten en versnellen? Gaan we daardoor geen aardappelen meer telen in de toekomst? Hoe zit het met de automatisering en robotisering in het groen? Is het dan gedaan met handwerk en heeft bedrijf steeds minder personeel nodig? Medewerkers uit de groene sector hebben dan andere kennis nodig. En wat is de koppeling van gezondheid en voedsel? Pharma-food is in opkomst: voedsel ontwikkelen met een medische functie.