Talenten Ontdek Plek op Curio prinsentuin van Cooth

Op onze school ontdek je wat je talenten zijn en ga je deze zo goed mogelijk ontwikkelen. Deze ontdekkingsreis begint al in leerjaar 1. Je maakt kennis met onze profielen zorg en welzijn, groen en technologie (D&P) door middel van projecten. Dit doen we tijdens de lessen Talenten Ontdek Plek (TOP).

Iedere vier weken starten nieuwe TOP-projecten. We werken hierbij vaak samen met echte opdrachtgevers vanuit het bedrijfsleven en de maatschappij. Jij mag steeds kiezen welk project je wilt gaan doen en onderzoekt zo welk profiel het beste bij je past. We vinden het ook belangrijk dat je optimaal bent voorbereid op de toekomst. Daarom leer je de 21e eeuwse vaardigheden te gebruiken. Die kun je later bij alle beroepen gebruiken. TOP geeft inzicht in jouw talenten en wat je nog verder kan ontwikkelen of wat niet bij je past. Op deze manier helpen we je bij je ontwikkeling, zonder dit uit te drukken in een cijfer.

Wil je meer weten over onze TOP-lessen? Bekijk dan de video.

Technologie en groen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er worden groter innovatieve stappen gemaakt in de groene sector. Zo is de opkomst van de food printing technologie groot. Zal de voedselprinter de productieketen van voedsel verkorten en versnellen? En gaan we daardoor geen aardappelen meer telen in de toekomst? Of hoe zit het met de automatisering en robotisering in het groen? Is het dan gedaan met handwerk en er is steeds minder personeel nodig op het bedrijf? Medewerkers uit de groene sector hebben dan andere kennis nodig. En wat is de koppeling van gezondheid en voedsel? Pharma-food is in opkomst: voedsel ontwikkelen met een medische functie.