Profiel groen op Curio prinsentuin van cooth

Hou jij van de natuur? Het milieu? Van dieren, planten en bloemen? Dan kies je voor groen. Het profiel groen is een brede opleiding waarin je aan de slag gaat met planten, dieren en voeding. Je leert over producten uit de groene sector: het telen op het land, de verwerking en bereiding ervan, het transport en de verkoop. Je krijgt les in het aanleggen van groen, bijvoorbeeld voor tuinen of parken in de stad. Je moet ook niet schrikken als er regelmatig dieren op school rondlopen die je verzorgt. Ook kun je kiezen voor lessen in bijvoorbeeld styling (bloem), koken en techniek.

In deze opleiding is er veel aandacht voor natuur en milieu, gezonde voeding en duurzaamheid. Allemaal onderwerpen die steeds belangrijker worden. Zeker weten dat die kennis je van pas gaat komen in het beroep dat je later kiest. Dat kan in de groene sector zijn, maar dat hoeft niet. Met het profiel groen kun je nog alle kanten op.

Technologie en groen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De groene sector maakt grote, vernieuwende stappen. Denk aan de opkomst van de food printing technologie. Zal de voedselprinter de productieketen van voedsel verkorten en versnellen? En stoppen we daardoor in de toekomst met het telen van aardappelen? Of hoe zit het met de automatisering en robotisering in het groen? Is het dan gedaan met handwerk en er is steeds minder personeel nodig op het bedrijf? Medewerkers uit de groene sector hebben dan andere kennis nodig. En wat is de verbinding van gezondheid en voedsel? Pharma-food is in opkomst: voedsel ontwikkelen met een medische functie.