Profiel dienstverlening en producten bij Curio prinsentuin van cooth

Technologie is een vooruitstrevend vakgebied dat zich richt op vernieuwing en de toekomst. Met de leerroute technologie (valt onder het profiel dienstverlening en producten) richten wij ons op de vernieuwingen binnen de techniek, de groene sector en zorg en welzijn. Nieuwe slimme technieken, 3D-printen, ontwerpen, vernieuwen en duurzaamheid zijn kernwoorden die bij de opleiding passen.

Dit beperkt zich niet tot de methodes, materialen en machines die we gebruiken bij technologie, maar ook hoe we met elkaar omgaan en samenwerken. Het geeft een meer tevreden gevoel om producten te verbeteren voor een samenleving, waarin ook mensen zich verbeteren en beter met elkaar omgaan. 

Veranderende samenleving 

Bij technologie bereiden we leerlingen voor op een zich steeds sneller veranderende samenleving met alle digitale- en sociale mogelijkheden. Weten hoe je betrouwbare informatie vindt, beoordeelt en vervolgens zelf keuzes weet te maken.

Leren door te doen 

Technologie is probleemoplossend te werk gaan. Leren door te doen. Via ontwerpen, bouwen en produceren met de modernste technologieën (o.a. 3D-printers, lasersnijder) tot een oplossing weten te komen.