Krijg persoonlijke begeleiding op Curio prinsentuin van cooth

Wij doen er alles aan om jou een fijne schooltijd te geven. Daarom krijg jij de begeleiding die je nodig hebt. Meteen als jij begint op Curio prinsentuin van cooth, krijg je begeleiding van jouw mentor. Heb je extra hulp nodig? Dan kent jouw mentor andere mensen die jou kunnen helpen.

Als je iets meer hulp nodig hebt

Soms gaat het op school niet vanzelf. Omdat je moeite hebt met lezen bijvoorbeeld. Daarom bieden wij je extra begeleiding wanneer dat nodig is. Zodat jouw tijd op het vmbo zo goed mogelijk verloopt. Samen met het ondersteuningsteam ontdek je waar je hulp bij nodig hebt. Bijvoorbeeld als je wordt gepest. Of als je de overstap naar het mbo spannend vindt.

Jouw contactboekje

Aan het begin van het schooljaar krijg je een contactboekje. Je neemt dit boekje elke dag mee naar school. Hierin staat informatie over jou. En hoe het gaat op school. Wij willen graag dat jouw ouders meelezen. Vraag hun daarom of zij bij elke opmerking hun handtekening zetten. Dan weten wij dat zij het hebben gezien.

Vertrouwenspersoon

Zit je ergens mee, maar wil je dat jouw mentor niet vertellen? Dan kan je naar 1 van onze vertrouwenspersonen gaan. Spreek die aan in de pauze. Of loop naar het lokaal waar ze lesgeven. Alles wat je vertelt is in vertrouwen. Maakt de docent zich grote zorgen om jou? Dan halen we er een specialist bij. Zodat jij je weer beter gaat voelen.

Leerlingcoördinator

Jij vindt het moeilijk om elke dag naar school te komen. Omdat het thuis niet zo goed gaat. Of je wordt vaak uit de klas verwijderd. Je mentor kan dat niet voor je oplossen. Dan ga je naar de leerlingcoördinator met wie je iedere week in gesprek kunt gaan. Jij krijgt alle aandacht die jij nodig hebt.

Dyslexiecoach

Is er bij jou dyslexie vastgesteld? Dan kom je bij de dyslexiecoach. Samen kijken jullie naar de hulpmiddelen die je nodig hebt. Je mag bijvoorbeeld langer over een toets doen. Of je kunt gebruikmaken van een voorleesprogramma. Merk je dat een hulpmiddel niet helpt? Dan kan je altijd terug naar de dyslexiecoach voor een andere oplossing.

Anti-pestcoördinator

Bij Curio prinsentuin van cooth zijn we tegen pesten. Word jij constant gepest? Of zie je dat een leerling altijd door dezelfde persoon wordt gepest? Ga dan naar de anti-pestcoördinator. Hij gaat samenzitten met iedereen die ermee te maken heeft, zodat je er samen uitkomt. Zo gaat iedereen weer met een fijn gevoel naar school.

Transfercoach

Op het vmbo ga je nadenken over wat jij later wilt doen. Heb jij geen idee? Of denk je dat je het mbo te zwaar gaat vinden? Daar helpt de transfercoach jou mee. Alleen als jij dat wilt. Zoals een voetballer naar een nieuwe club gaat en moet wennen. Zo gaat dat bij jou ook. De transfercoach zorgt dat jouw overstap soepel verloopt.

Doorstroomcoach

Zit jij in het laatste jaar van het kader? Dan heeft Curio prinsentuin van cooth een doorstroomcoach. Deze coach helpt je een goede keuze maken voor je vervolgopleiding.

Ambulant begeleider

Jij gaat met plezier naar school, maar lichamelijke klachten als diabetes of epilepsie belemmeren dit. Of je hebt een sociaal-emotionele problematiek zoals bijvoorbeeld ADHD. Iedere week komt er een ambulant begeleider langs. Een ambulant begeleider kijkt dan samen met jou wat jij op school nodig hebt en hoe je het beste om kunt gaan met jouw moeilijkheden. Samen komen jullie eruit.

Is jouw vraag over begeleiding op school nog niet beantwoord? Lees onze veelgestelde vragen dan eens. Of neem contact op.