You are here:

Profielen op Curio pomona

In de bovenbouw ontdek je welk beroep bij jou past. Je loopt dan een dag in de week stage. Ook heb je regelmatig loopbaangesprekken met je studentcoach. Tijdens deze gesprekken bekijken we je opleidingsmogelijkheden. Hierdoor wordt de keuze voor je mbo-richting makkelijker. Bij Curio pomona kun je kiezen uit drie verschillende profielen: economie en ondernemen (E&O), zorg en welzijn (Z&W) of produceren, installeren en energie (PIE).

Economie en ondernemen

Jij werkt graag met cijfers en geld. En helpt mensen bij het maken van een keuze. Dan past dit profiel bij jou. Met economie en ondernemen kun je alle kanten op. Je maakt kennis met veel werkzaamheden en beroepen. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een winkel of in de mode. Misschien ga jij later wel een administratief beroep uitoefenen of word je magazijn medewerker.

Produceren, installeren en energie

Wil jij leren hoe installaties en producten in elkaar zitten? En die zelf ook gaan maken? Kies dan voor produceren, installeren en energie. In dit profiel komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Je begint met een breed basisprogramma, daarna kun je je gaan verdiepen in verschillende richtingen.

Zorg en welzijn

Jij gaat graag met mensen om. En staat altijd klaar voor een ander. Je bent geduldig en kunt goed luisteren. Dan is zorg en welzijn iets voor jou. Met dit diploma kun je verder studeren in verschillende gebieden. Misschien word jij kapper of verzorger. Of ga je aan de slag in de horeca. Je kunt veel kanten op met dit profiel.