You are here:

De juiste begeleiding op Curio effent

Curio effent doet er alles aan om jou een fijne tijd te bezorgen. Daarom maken we al voordat je bij ons op school komt kennis met je. En is er altijd iemand op school om jou te helpen. Jouw mentor begeleidt je. Bijvoorbeeld bij hoe je moet leren. Of met plannen. Heb je meer begeleiding nodig? Dat kan.

Extra begeleiding

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het met jou gaat. Daarom kijken wij met speciale tests hoe je jezelf ontwikkelt. Zo ontdekken wij met een speciaal dictee of je misschien dyslexie hebt. Is er iets aan de hand? Dan praten we hierover met jou en jouw ouders. En krijg je extra hulp. Bekijk welke begeleiding er is.

Steunles

Een achterstand lossen we het liefst zo snel mogelijk op. Daarom zijn er voor sommige leerlingen verplichte steunlessen. In blokken van ongeveer 10 weken krijg je 1 uur extra les per week. Om bijvoorbeeld jouw Nederlands of Engels te verbeteren. Of rekenen/ wiskunde. Je zit in een extra kleine klas, met maximaal 15 leerlingen. Zo krijg je alle aandacht die je nodig hebt.

Soms weet je al op de basisschool dat jij moeite hebt met een bepaald vak. De steunlessen beginnen dan zodra je bij ons in de brugklas komt.

Trainingen

Hoe goed jij ook leert voor proefwerken, steeds haal je weer een slecht cijfer. Je vindt het veel te spannend. Of misschien vind je het lastig om vrienden te maken. Dan helpt een training jou op weg. Curio effent heeft leraren die jou hier speciaal in kunnen begeleiden. Gewoon tijdens schooltijd natuurlijk.

Remedial teacher

Soms kun jij wel extra steun gebruiken. Omdat je het leren van een vreemde taal bijvoorbeeld moeilijk vindt. Of omdat het je maar niet lukt om te leren. Als je vastloopt, dan helpt de remedial teacher je. Deze leraar helpt jou op weg. Zo kun je het later wel zelf.

Dyslexie

Leren met dyslexie is soms best lastig. Daarom denken wij goed met je mee: van extra tijd tijdens toetsen tot proefwerken voorlezen op de iPad. We bieden je ook remedial teaching aan als dat nodig is.

Ambulant begeleider

Soms is jouw probleem groter dan school. Omdat je last hebt van een leerstoornis bijvoorbeeld. Of omdat je niet goed uit je woorden komt. Loop je vast? Een ambulant begeleider kan jou dan helpen. Jij gaat dan samen met je ouders en mentor met de begeleider in gesprek. Zo vinden we een oplossing waar iedereen mee vooruit kan.

Jeugdmaatschappelijk werker

Heb je thuis veel ruzie? Of voel je je alleen, omdat jouw gehandicapte broertje alle aandacht krijgt? Met iemand praten lucht soms enorm op. De jeugdmaatschappelijk werker is er wanneer de gesprekken met jouw mentor niet meer genoeg zijn. Hij heeft alle tijd en aandacht voor jouw verhaal.

Transfercoach

Weet jij nog niet zo goed wat je wil op het mbo? Of heb je problemen waardoor de overstap moeilijk is? Omdat er bijvoorbeeld niet genoeg geld is om te studeren? Een transfercoach helpt. Dit is een vertrouwd persoon om mee te praten. De coach ondersteunt je en praat met jouw mentor op het mbo. Zo voel jij je daar sneller thuis.

Mevrouw De Jong, een transfercoach bij Curio: “Wij helpen je met de overstap naar het mbo. Als je hier niet meer op school zit, krijg je het eerste jaar nog begeleiding van ons. Misschien voel jij je onzeker bij de overgang naar het mbo. Meld je dan bij ons aan. Veel leerlingen vinden de begeleiding heel fijn!”.

Is jouw vraag over begeleiding op Curio effent nog niet beantwoord? Lees onze veelgestelde vragen dan eens. Of neem contact op.