You are here:

De juiste begeleiding op Curio effent

Curio effent doet er alles aan om jou een fijne tijd te bezorgen. Daarom maken we al voordat je bij ons op school komt kennis met je. En is er altijd iemand op school om jou te helpen. Jouw mentor begeleidt je. Bijvoorbeeld bij hoe je moet leren. Of met plannen. Heb je meer begeleiding nodig? Dat kan.

Extra begeleiding

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het met jou gaat. Daarom kijken wij met speciale tests hoe je jezelf ontwikkelt: wat gaat goed en wat gaat minder minder goed? Soms blijkt bijvoorbeeld uit gesprekjes tussen jou en jouw mentor dat er extra begeleiding nodig is. Dan praten we hierover met jou en jouw ouders. En krijg je extra hulp. Bekijk hieronder welke begeleiding er is.

Steunles

Een achterstand lossen we het liefst zo snel mogelijk op. Daarom zijn er voor sommige leerlingen verplichte steunlessen. In blokken van 20 weken krijg je 1 uur extra les per week. Om bijvoorbeeld jouw Nederlands of Engels te verbeteren. Of rekenen/wiskunde. Je zit in een extra kleine klas.  Zo krijg je alle aandacht die je nodig hebt.

Soms weet je al op de basisschool dat jij moeite hebt met een bepaald vak. De steunlessen beginnen dan zodra je bij ons in de brugklas komt.

Trainingen

Hoe goed jij ook leert voor proefwerken, steeds haal je weer een slecht cijfer. Je vindt het veel te spannend. Of misschien vind je het lastig om vrienden te maken. Dan helpt een training jou op weg. Curio effent heeft leraren die jou hier speciaal in kunnen begeleiden. Gewoon tijdens schooltijd natuurlijk.

Remedial teacher

Soms kun jij wel extra steun gebruiken. Omdat je het leren van een vreemde taal bijvoorbeeld moeilijk vindt. Of omdat het je maar niet lukt om te leren. Als je vastloopt, dan helpt de remedial teacher je. Deze leraar helpt jou op weg. Zo kun je het later wel zelf.

Dyslexie

Leren met dyslexie is soms best lastig. Daarom denken wij goed met je mee: van extra tijd tijdens toetsen tot proefwerken voorlezen op jouw device. We bieden je ook remedial teaching aan als dat nodig is.

Ondersteuningsteam

Het ondersteuningsteam bestaat uit een ondersteuningscoördinator, gedragswetenschapper en vaak ook één of meerdere ondersteuningscoaches. Het ondersteuningsteam heeft als taak om er samen met de mentor te zijn voor leerlingen en ouders. En te kijken wat nodig is. Ze adviseren de mentor/docent of ze gaan zelf aan de slag met de leerling.

Soms is het nodig externe hulp in te zetten. Dan adviseren we aan ouders externe hulpverlening te betrekken. Hier kan het ondersteuningsteam in begeleiden. Zij kan zelf ook de expertise inroepen wanneer zij dat nodig vindt. Het doel is dat leerlingen, ondanks aanwezige belemmerende factoren, toch zo optimaal mogelijk functioneren in het onderwijs. Zo vergroten we het welzijn van de leerling en bevorderen we een goede schoolloopbaan.

Jeugdmaatschappelijk werker

Heb je thuis veel ruzie? Of zit je om wat voor reden dan ook eens niet zo lekker in je vel? Dan lucht het op om met iemand te praten. De jeugdmaatschappelijk werker is er wanneer de gesprekken met jouw mentor niet meer genoeg zijn. Hij heeft alle tijd en aandacht voor jouw verhaal.

Transfercoach

Weet jij nog niet zo goed wat je wil op het mbo? Of heb je problemen waardoor de overstap moeilijk is? Omdat er bijvoorbeeld niet genoeg geld is om te studeren? Een transfercoach helpt. Dit is een vertrouwd persoon om mee te praten. De coach ondersteunt je en praat met jouw mentor op het mbo. Zo voel jij je daar sneller thuis. Dit geldt ook voor de overstap naar de havo. 

Mevrouw De Jong, onze transfercoach: “Wij helpen je met de overstap naar het mbo. Als je hier niet meer op school zit, krijg je het eerste jaar nog begeleiding van ons. Misschien voel jij je onzeker bij de overgang naar het mbo. Meld je dan bij ons aan. Veel leerlingen vinden de begeleiding heel fijn!”.

Is jouw vraag over begeleiding op Curio effent nog niet beantwoord? Lees onze veelgestelde vragen dan eens. Of neem contact op.