You are here:

Meet me at: uniek programma voor eerstejaars hospitality studenten

Hoe laat je eerstejaars studenten van hospitality en management het beste kennismaken met alle onderdelen binnen de horeca? Door een kijkje in de keuken te geven bij verschillende horeca ondernemers natuurlijk! Tijdens Meet me at maken eerstejaars hospitality studenten van de hotelschool in Bergen op Zoom een stadswandeling. Hierbij bezoeken ze verschillende ondernemers uit het hospitalityvak. En maken ze kennis met de verschillende soorten gastvrijheid die zij aanbieden.

Meet Me At Banner

Het programma

  • Officiële opening - De dag wordt officieel geopend op het schoolplein.
  • Bedrijfsbezoeken - Daarna gaan de studenten in groepjes van tien langs verschillende ondernemers in de stad. De ondernemers vertellen in een half uur wat voor bedrijf ze zijn en wat voor hospitality zij aanbieden. Ze laten studenten dingen proeven, ruiken en beleven. 
  • Lunch - Studenten kunnen tijdens de lunch wat te eten halen bij de foodtrucks op het schoolplein.
  • Workshops - Naast de bedrijfsbezoeken in de stad worden er ook korte workshops gegeven door ondernemers op school. Onder andere door toeleveranciers. Op deze manier leren de studenten ook deze kant van het hospitalityvak kennen. 
  • Meet & Greet - De dag wordt afgesloten met een Meet & Greet van ondernemer en student onder het genot van een hapje en een drankje. 

Ontdek het hospitalityvak

Tijdens Meet me at maken studenten kennis met de diversiteit binnen de hospitality branche. Ze krijgen een uniek kijkje achter de schermen en zien hoe het er in de praktijk écht aan toegaat. Daarnaast is het de ideale manier om kennis te maken met mogelijke stageplaatsen en werkplekken. Met dit programma verbindt de hotelschool zich met de ondernemers. En zet Curio het hospitalityvak op de kaart.

Uniek inkijkje bij bedrijven

Ben je benieuwd hoe zo'n kijkje achter de schermen eruit ziet? Bekijk de video's. En krijg in slechts 1-2 minuten een goede indruk van de bedrijfsbezoeken bij hospitality ondernemers in Bergen op Zoom.

Bedrijfsbezoek Hotel Old Dutch

Hotel Old Dutch opende 1 juli 2003 haar deuren. Eigenaren Kim van Gorsel en Jeroen van Maurik hadden geen ervaring en kijk waar ze nu staan! Vanaf 2015 heeft het hotel een grote metamorfose ondergaan. Het hotel ligt vlakbij het NS-station en ligt op een steenworp afstand van het historische centrum van Bergen op Zoom. Hier zijn veel winkels en restaurants te vinden. Het hotel richt zich zowel op de zakelijke klant als toeristen. In de ochtend kunnen de gasten genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.

Bezoek Waldolala

Marco Musters is een bekende naam in de Bergse horeca. Hij heeft al verschillende horecazaken gehad. En nam afgelopen jaar Bodega Waldolala over. Het restaurant kreeg de nieuwe naam: Waldolala Bar en Bikken. Het restaurant ligt aan de Kaai, de oude haven van Bergen op Zoom. Je kan er terecht voor een volledige maaltijd, maar ook voor een hapje of een drankje. ' Gezellig genieten aan de Kaai.'

Bezoek 't Geheim van Bergen

Josephine en Maarten Hamel ondernemen sinds 2013. Samen runnen ze restaurant 't Geheim van Bergen. Het restaurant staat voor 'puur en kwaliteit'. Ze maken alleen gebruik van kwaliteitsproducten met de focus op vlees afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad. Sinds 2017 hebben ze hun eigen boerderij waar ze hun Berkshire varkensvlees vandaan halen. Daarnaast serveren ze in het restaurant ook rund uit Oud-Gastel en verse oesters en kreeft uit de Oosterschelde.

Bezoek 't Spuihuis

Restaurant 't Spuihuis bestaat al ruim 25 jaar. En is te vinden in een historisch pand aan de Kaai, de oude haven van Bergen op Zoom. De eigenaar is René Vermeulen. Zoals 't Spuihuis zichzelf omschrijft: de absolute aandacht voor iedere gast én de liefde voor gastronomie maakt ’t Spuihuis een ware schoonheid.

...je ziet eens een keer hoe het in een ander restaurant gaande is...

Samen met

Meer dan zestig ondernemers uit de regio hebben meegewerkt aan Meet me at. Dankzij hen is het evenement een groot succes.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over ons programma? Of lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Stuur een mail naar meetme@curio.nl 

Bekijk onze opleidingen