You are here:

Curio TechLAB in Bergen op Zoom

Techniek zit in alles. De lichtjes in je gympen, de allernieuwste iPhone en het apparaat dat je milkshake mixt. Maar ook in de elektrische auto van je ouders of recent ontwikkelde apps. Techniek is overal, wordt steeds belangrijker en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.
Dingen maken of ervoor zorgen dat dingen (beter) gemaakt kunnen worden: daar draait het bij veel techniekopleidingen om. Hierbij kun je je hoofd vaak net zo goed gebruiken als je handen. 

Curio TechLAB Banner

 

In Bergen op Zoom staat een TechLAB. Een uitdagende leeromgeving waar groepen van ongeveer 10-16 leerlingen spelenderwijs kennismaken met de techniek en technologie van vandaag en morgen. Op een leuke en uitdagende manier gaan leerlingen van de basisschool en middelbare scholieren aan de slag met digitale en technische vaardigheden. 3D-printers, robots, werktafels, persen en snijders. Het TechLAB is één grote proeftuin waar ze aan de slag gaan met echte opdrachten.

In het TechLAB kun je van alles beleven, doen en ontdekken. Leerlingen maken eigen ontwerpen, werken samen, denken, vernieuwen en controleren. En dat allemaal onder deskundige begeleiding van mbo-docenten en -studenten. Met 15 workshops zorgen we samen met de school voor een passend programma.

De workshops combineren we meestal met een rondleiding door de school. Want als je leert hoe je een T-shirt moet ontwerpen en bedrukken, wat kun je dan bij de opleiding sign allemaal nog meer? Dat zie je in het klaslokaal tegenover het TechLAB. Maar denk ook aan het robot-bouwen van engineering of het bierbrouwproces van procestechniek. 

Leerlingen maken op één dag kennis met techniek én het mbo. 

Workshops die je bij ons kan volgen


Contact en informatie

Heb je vragen? Of ben je nieuwsgierig om met je klas ons TechLAB te bezoeken? Laat het ons weten en stuur een mail naar techlab@curio.nl

Ons TechLAb is te vinden bij Curio Nobellaan 50 in Bergen op Zoom