You are here:

De juiste begeleiding op Curio steenspil

Curio steenspil is een middelbare school met de juiste begeleiding. Vanaf groep 8 tot je naar het mbo gaat. De mentor is er voor al jouw vragen. En die van je ouders. Je mag alles met hem bespreken. Heb je meer hulp nodig? Dan zoekt het ondersteuningsteam samen met jouw mentor een oplossing.

Extra begeleiding op Curio steenspil

Jouw middelbareschooltijd moet leuk zijn. Daarom houden we je goed in de gaten. Gaat het even niet goed? Dat kan. Misschien wil je hulp bij jouw studiekeuze. Of heb je bijles nodig. Je mentor zorgt er samen met het ondersteuningsteam voor. dat het in orde komt. Zo haal jij gewoon je diploma. Bekijk hieronder wat er allemaal is.

Spilcoaches

Speciaal bij Curio steenspil zijn de Spilcoaches. Deze leraren hebben extra tijd om jou te helpen. Bijvoorbeeld met het maken van een planning. Want soms komt er best veel op je af. Daar helpen ze je bij. Ook als je wilt vertellen hoe het thuis gaat. De spilcoach zorgt er in ongeveer 6 weken voor dat je daarna weer zelfstandig aan de slag kunt. Hij/zij houdt daarbij contact met je mentor. 

Remedial teacher

Tijdens een normale les kun je het niet altijd volgen. Je hebt moeite met rekensommen. Of met Engelse woorden leren. Je kunt dit vertellen aan je mentor. Hij of zij kan het doorgeven aan je ondersteuningscoördinator en die schakelt als het nodig is de remedial teacher in. De remedial teacher weet heel veel over allerlei vakken. Dus kun jij je vragen over bijvoorbeeld Engels en wiskunde op hetzelfde moment stellen.

Praktische profiel oriëntatie

In de eerste twee jaar begeleiden we je in je vakkenkeuze. Dat gebeurt tijdens de lessen praktische profiel oriëntatie (ppo). Je leert alle verschillende richtingen kennen die bij Curio steenspil te kieze zijn. Zo maak je aan het eind van de tweede klas een goede profielkeuze. Handig voor als je later een studie moet kiezen. Dat doe je in de laatste twee jaar. Ook daar krijg je hulp bij.

Transfercoach

Vind je de overstap naar het mbo spannend? Of denk je er veel moeite mee te gaan hebben? Dan begeleidt de transfercoach jou. Dat begint in het laatste jaar bij Curio steenspil. Maar gaat nog door in het eerste jaar op het mbo. De transfercoach kan als het nodig is ook bij je thuis langskomen. Gewoon om te kijken hoe het met je gaat. Daarnaast houdt de coach goed contact met je mentor op het mbo.

Huiswerkklas

Vind je het moeilijk om thuis huiswerk te maken? In dat geval heeft Curio steenspil een huiswerkklas. Daar word je geholpen door docenten. Als je mentor denkt dat dit nodig is, bespreken ze dat met de leerjaarcoördinator en met je ouders.

Is jouw vraag over begeleiding

 

Is jouw vraag over begeleiding op school nog niet beantwoord? Lees onze veelgestelde vragen dan eens. Of neem contact op.