You are here:

VluchtelingenWerk blij met geldcheque van Curio scala

Internationalisering. Dat is dit schooljaar het thema van de Curio vmbo’s voor hun leerlingen. Daarmee laten ze hun kennismaken met andere culturen. Maar ook met de problemen die over de grenzen spelen. En binnen onze grenzen. Met het geweld in landen als Syrië en de oorlog in Oekraïne zijn er veel vluchtelingen in onze omgeving.

Vlak voor kerst organiseerde Curio scala een cultuurmarkt voor en met alle leerlingen en ouders/verzorgers. Op die avond verkochten ze tal van ‘cultuur’producten. (zie ook de reportage die BredaNu maakte). Ruim 500 leerlingen hadden deze producten overdag gemaakt. Bijvoorbeeld Spaanse waaiers, piñatas, Marokkaanse armbandjes en een Turkse lekkernij. Uit elk land was wel iets te koop. De opbrengst, € 3351,-, doneerden ze aan VluchtelingenWerk. Woensdag 15 februari overhandigde Mayckel Sibens, docent mens en maatschappij bij Curio scala, deze aan Ria van Dorst van VluchtelingenWerk.  

In aanraking met andere culturen

Mayckel was direct betrokken bij de organisatie van de markt: “Door het maken van de producten kwamen leerlingen in aanraking met andere culturen. Zo maakten ze er direct kennis mee. Het is goed dat ze op deze manier ervaren hoe de wereld eruitziet. En zich verdiepen in wat er speelt in veel landen.”

Geld voor projecten Time4you en Samenspel

VluchtelingenWerk heeft voor de besteding van deze donatie al mooie dingen op het oog. Ze hebben een aantal projecten met kinderen die in asielzoekerscentra wonen, zoals ‘Time4You'. Daarbij helpen ze vluchtelingkinderen om sterker in hun schoenen te staan. Een ander project dat ook inzet op zelfvertrouwen is 'Samenspel'. Hierbij krijgen vluchtelingkinderen muziekles in AZC’s, samen met Nederlandse basisschoolkinderen.

Hulp totdat ze zelfstandig hun weg kunnen vinden

De organisatie helpt vluchtelingen en asielzoekers vanaf het moment dat ze worden opgevangen in Nederland. Dat gaat door totdat ze zelfstandig hun weg kunnen vinden. De hulp varieert van belangenbehartiging, juridische bijstand en begeleiding tot het vinden van werk en huisvesting.

IMG 4017