You are here:

Tienerpartij van Curio effent kiest politicus van het jaar

De Tienerpartij van Curio effent heeft de Oosterhouts Politicus van het Jaar 2019 bekendgemaakt. Voorafgaand aan de raadsvergadering kreeg ex-wethouder en gemeenteraadslid Jan Peters (VVD) deze titel opgesteld.

Tienerpartij Effent 1

De scholieren volgden een jaar lang via tv raadsvergaderingen en nodigden regelmatig raadsleden en wethouders op school uit. Jasmijn Rijpert (13): ‘We hebben gekeken wie zijn vak als politicus het beste uitoefent. Dus letten we erop of iemand een goed betoog kan houden, een kijk heeft op de toekomst, het debat aangaat én luistert naar wat er onder burgers leeft.’ Het opkomen voor jongeren is natuurlijk ook een voordeel. Femke Gouverneur (16):  ‘Peters heeft zich in een interview met ons uitgesproken tegen de nieuwe alcoholboetes die zijn ‘college’ voor minderjarigen oplegt, dat vinden we moedig.’

De uitreiking werd bijgewoond door de hele raad en de regionale media. Vooraf had de Tienerpartij zes kandidaten genomineerd. Daardoor werd de aandacht regelmatig op deze verkiezing gevestigd. Een nominatie was er ook voor de nieuwe burgemeester Mark Buijs. Hij heeft zich snel vertrouwd gemaakt bij de burger. ‘Logisch want de Tienerpartij heeft nog invloed op de profielschets uitgeoefend’, lacht Yaniek Sarneel (14). De scholieren van Curio effent vonden de organisatie van de verkiezing een leerzame ervaring over het werk van politici. Al zijn de raadsvergaderingen soms ook wel saai. ‘Nee, dit beroep kom je nog niet tegen in onze loopbaandossiers’, knipoogt Femke.

Bijschrift foto: Femke en Jasmijn overhandigen een zelfgemaakt beeld aan winnaar Jan Peters

Tienerpartij Effent 2