You are here:

Studenten maken hun eigen alcoholische drank

Hoe leer je alles over alcoholische dranken? Door het helemaal zelf te maken natuurlijk. Als horeca student leer je alles over menuleer, etiketten en het werk als gastheer en gastvrouw. Drankenkennis is een belangrijk vak om je gasten te kunnen adviseren. En om alles over dranken te leren, mochten studenten hun eigen drank brouwen.

Inspirerende verhalen

Studenten van de opleidingen Facilitair Leidinggevende, Management horeca ondernemer en Gastheer/ Gastvrouw kregen eind maart een leuke online webinar over alcoholische dranken. In dit webinar vertelden Hans Vermeulen (eigenaar van Bier Lokaal) en Ruben Maduro (eigenaar van Spirited Union Distillery) met veel passie en kennis over bier en gedestilleerde dranken.

Sprekers
Webinar gegeven door inspirerende ondernemers

Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Na deze interessante webinar, was het de beurt aan de studenten zelf om hun eigen drank te maken. De vragen waarover ze moesten nadenken waren: Welk drankje ga je maken? Hoe ga je hem op de markt brengen? Met welke wetten en regels moet je rekening houden? En hoe zit het met de HACCP*? Genoeg om mee aan de slag te gaan.

*HACCP: Regels voor bedrijven die met voedsel en dranken werken. Deze hygiëne regels zorgen er voor dat dat de veiligheid van ons eten niet in gevaar komt.

Dranken Maken
Studenten gaan aan de slag met hun eigen alcoholische dranken

Red lady, kaneel pil en gin Denila

Dat er veel bij kwam kijken, hield de studenten niet tegen. Het inspireerde hen zelfs om aan de slag te gaan. Er zijn prachtige resultaten uitgekomen. De studenten hebben hun drankje en plan gepresenteerd en gepromoot. Na afloop werd er natuurlijk even geproefd. Want wie wordt er nou niet nieuwsgierig naar dranken als Red lady, Kaneel pil, gin Denila en nog veel meer.

Presentatie Dranken
De presentatie van de verschillende dranken