You are here:

Stagebedrijf Qcast schenkt apparatuur aan ICT-opleidingen

Dinsdag 10 november was een mooie dag voor de mbo ICT-opleidingen van Curio in Breda. Onderwijsmanager Paul van Hegelsom en teamvoorzitter Rob Timmermans ontvingen apparatuur van stagebedrijf Qcast uit Oosterhout. Een mooi voorbeeld van samenwerking met onze relaties, die vooral ten goede komt aan onze studenten. Zij kunnen in hun praktijklessen nu gebruik maken van materiaal waar ze ook in de toekomst op hun stage en bij hun toekomstige werkgever mee moeten werken.

IMG 3534
vlnr: Rob Timmermans (Curio), Paul van Hegelsom (Curio) en Paul Liebregts (Qcast)

Qcast is gevestigd in Oosterhout. Het bedrijf is in 2015 gestart en heeft momenteel 17 medewerkers en 3 stagiaires. Het is gespecialiseerd in het bedenken, beschrijven, bouwen en beheren van bedrijfskritische IT infrastructuren op basis van Cisco hardware, software en services.

Sinds 2017 werken ze al samen met Curio. Uiteraard bieden ze stageplekken voor de diverse niveaus van de ICT-opleidingen. Maar ze verzorgen ook gastcolleges en dienen graag als klankbord voor de docenten en management. “Wij vinden het belangrijk dat studenten de kans krijgen zo praktisch mogelijk hun lesstof eigen kunnen maken. Dat kun je dus doen door stages aan te bieden, maar ook zoals nu door up to date materiaal beschikbaar te stellen. Daar hebben wij zelf straks ook profijt van als ze bij ons komen werken,“ vertelt technisch directeur Paul Liebregts enthousiast.

Voor Qcast is met name applicatieontwikkeling en systeem- en apparaatbeheer belangrijk. Logisch dat het materiaal dat beschikbaar is gesteld ook daarmee te maken heeft. Het gaat om Cisco Catalyst 6500 E met allerlei toebehoren zoals 10/100/1000 Gbps lijnkaarten, 10 Gbps poorten, redundante voedingen. 

ICT - Sponsoring Qbase

Rob en Paul zijn er enorm blij ermee: “Het voordeel voor onze studenten en docenten is dat ze kunnen oefenen met moderne technieken, zoals die vandaag de dag in gebruik zijn bij bedrijven. Wij hebben uiteraard netwerkapparatuur voor gebruik in de lessen, maar ontwikkelingen gaan razendsnel. Als school kunnen we nooit alle mogelijke opties aanwezig hebben. Deze apparatuur stelt de studenten in staat om naast basistechnieken op netwerk-techniek, ook met de geavanceerdere technieken aan het werk te kunnen gaan. Al dan niet in combinatie met een door Qcast verzorgd gastcollege.”