You are here:

Samenwerking levert banen op voor acht herintreders

Een samenwerkingsinitiatief van het Werkgeversservicepunt (WSP), Curio) en Agridienst Uitzendbureau heeft voor 8 uitkeringsgerechtigden vanuit het UWV een baan opgeleverd. Na een leerwerktraject van 5 maanden, met baangarantie, ontvingen de deelnemers woensdag 11 september 2019 trots hun getuigschrift Basisvaardigheden Groen.

Meer dan het vak leren

“Een opleiding volgen is één, maar een baan er aan over houden is het belangrijkste. Dat was ook de reden om samenwerking te zoeken met een werkgever die dat kon bieden. Al snel kwamen we uit bij Agridienst Uitzendbureau. Zij hebben meerdere opdrachtgevers en direct in te vullen vacatures. Maar belangrijker nog, zij steken hun nek uit voor deze uitkeringsgerechtigden, die zeker bij aanvang net wat meer tijd, aandacht en begeleiding vragen,” zegt Ivo van Opbergen, die de bedrijfsopleidingen bij Curio verzorgt.

“Om tot een succesvol leerwerktraject te komen heb je duidelijke afspraken en een goede samenwerking nodig tussen mensen die hetzelfde doel en de weg daar naar toe voor ogen hebben,” geeft Marlena Marciniak van het WSP aan. Zij zorgde voor een passende match van uitkeringsgerechtigden richting het groene vak. Geert-Jan van der Veeken van de groene mbo-opleidingen en contractactiviteiten van Curio, verzorgde de maatwerkgerichte opleiding ‘basisvaardigheden groen’. Agridienst zorgde voor de benodigde leerwerkplekken.

 

vervolgopleiding

De kandidaten hadden zich na een voorlichtingsbijeenkomst bij Curio aangemeld om deel te nemen in het project. Zij zijn in april 2019 gestart. Naast gereedschaps- en machinekennis hebben ze vooral ook praktische vaardigheden geleerd. Dat ging o.a. over grondbewerking, planten en uitzetten, veilig werken langs de weg en onderhoud beplantingen en gazon.

Met het behalen van dit getuigschrift kunnen de mannen met de opgedane vak- en theoriekennis blijvend aan de slag bij en via Agridienst. Daarnaast kunnen ze bij Curio doorstromen naar een vervolgopleiding voor het behalen van een erkend diploma. “De intentie is om vaker een opleiding op maat te verzorgen,” aldus Marlena. “Wij sluiten in elk geval heel graag weer aan!”, vult Jacq van Kaam van Agridienst aan.

 

 

Getuigschrift

Om dit traject feestelijk af te sluiten is op de laatste cursusdag een excursie naar de Heemtuin in Rucphen georganiseerd. In de aansluitende slotbijeenkomst bij de groenopleidingen van Curio in Breda namen de kandidaten met trots hun getuigschrift in ontvangst. Een van de cursisten, Aron, laat zich enthousiast uit over het traject: “De sfeer in de groep was super en de begeleiding van de docent Geert-Jan van der Veeken was heel persoonlijk. Dankzij deze opleiding ben ik gemotiveerd om nog verder te leren en krijg ik nu de kans om een erkend diploma te halen.”

Curio Nieuws 11