You are here:

Curio en Scalda werken samen in opleiding Kindprofessional

Curio en Scalda bieden vanaf dit schooljaar de opleiding Kindprofessional samen aan in Bergen op Zoom. Maandag 7 september tekenden de bestuursvoorzitters van de twee mbo-instellingen de samenwerkingsovereenkomst bij basisschool Octopus in Bergen op Zoom. Met deze samenwerking worden de banden tussen de mbo-scholen versterkt.

De opleiding Kindprofessional is gebaseerd op twee kwalificatiedossiers: Pedagogisch Werker en Onderwijsassistent. Scalda verzorgt deze opleiding sinds augustus 2019 in Bergen op Zoom voor medewerkers van de stichting Lowys Porquin (LPS) voor basisonderwijs en kinderopvang. Vanaf dit nieuwe schooljaar wordt deze opleiding binnen de nieuwe samenwerking Curio-Scalda aangeboden.


”De opleiding Kindprofessional is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen het onderwijs en de beroepspraktijk.”, aldus Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio. “Dit is voor beide onderwijsinstellingen een belangrijk moment. De samenwerking is in het belang van de studenten van Scalda en Curio.”

De mbo-scholen bundelen hun expertise om een onderwijsprogramma aan te bieden dat nog beter aansluit bij de actuele en toekomstige vragen vanuit het werkveld. Voor studenten in Bergen op Zoom en omgeving betekent de samenwerking een verruiming van het aanbod in het pedagogisch domein. Voor werkgevers betekent het dat zij één aanspreekpunt hebben in de regio.

“Deze opleiding is door Scalda op verzoek van het werkveld ontwikkeld,” laat Scalda’s CvB-voorzitter Hendrik-Jan van Arenthals weten. “Mooi dat deze nu voor heel het werkveld van beide mbo-scholen ter beschikking komt.”

Lowys Porquin is betrokken bij de totstandkoming van het besluit. Bestuursvoorzitter Stéphane Cépèro geeft aan de nieuwe opleiding zeer waardevol te vinden en heeft zich bereid verklaard mee te denken over de concrete invulling van de nieuwe samenwerking.