You are here:

Alle (school)terreinen van Curio vanaf 1 augustus rookvrij

Al lange tijd wordt er binnen de schoolgebouwen van Curio niet meer gerookt. Voor een groot aantal van onze locaties geldt dat ook al voor de terreinen om de school of het gebouw. Vanaf 1 augustus 2020 zijn alle (school)terreinen van Curio rookvrij. Dat geldt voor leerlingen, studenten, medewerkers, bezoekers en leveranciers, op alle dagen en uren van de dag en voor alle soorten rookwaar.

De komende maanden wordt dat steeds meer merkbaar: we verwijderen asbakken en speciale rokersplekken. Borden en posters van de Rookvrije Generatie en andere aanduidingen verwijzen naar het rookverbod. Maar we spreken iedereen er ook op aan.

Waarom een rookvrij (school)terrein?
Wij willen onze leerlingen, studenten en medewerkers een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Jongeren mogen voor hun achttiende geen sigaretten kopen. Dan is het ook logisch, dat ze op school niet meer mogen roken. Voor scholen is het vanaf 1 augustus 2020 wettelijk verplicht een rookvrij (school)terrein te hebben. 

Ook bij veel bedrijven gelden beperkingen voor roken in en rondom het bedrijf. Een rookvrij (school)terrein bereidt studenten alvast voor op hun stage of baan. Hoe eerder ze beginnen met roken, hoe waarschijnlijker het is dat ze verslaafd raken. En hoe moeilijker het is om later nog te stoppen. Iedereen weet dat roken slecht is. Niet iedereen weet wat er écht in een sigaret zit. Meer informatie hierover staat op www.jongeren.rokeninfo.nl of op www.ikstopermee.nl.

Alles over rookvrije schoolterreinen is te vinden op www.rookvrijschoolterrein.nl. 

Bekijk ook eens reacties van leerlingen, studenten en onderwijscollega’s.