You are here:

Praktijkopleiders ontbijten samen bij Curio economie en ondernemen

Op 19 november 2019 vond de tweede editie van het netwerkontbijt B2Breakfast plaats. Hét evenement voor de praktijkopleiders van de Curio stagebedrijven. Om half acht 's ochtends zaten 70 praktijkopleiders gezellig bij elkaar aan de ontbijttafel in de aula van Curio Wilhelminasingel 33.

De ochtend stond in het teken van Follow & Connect mbo. Sprekers van de MBO Raad, de SBB en Youngworks gaven hun inspirerende visie op het vinden en binden van jongeren. Ook waren er momenten om ervaringen uit te wisselen. Praktijkopleiders onderling, maar ook was het mogelijk om van gedachten te wisselen met studenten en met bpv-docenten.

Na afloop konden de aanwezigen zich nog beter verplaatsen in de belevingswereld van hun stagiaires. Er ontstonden nieuwe ideeën om beter te verbinden.

De deelnemers waren enthousiast: “Ik ben weer gemotiveerd geraakt. Inspirerend. Inventief. Praktijkgericht en nuttig. Een beleving. Leerzaam. Goed georganiseerd.”

​De organisatie van B2Breakfast lag in de handen van studenten van de opleiding medewerker evenementenorganisatie. Zij zijn van het begin tot het einde betrokken geweest. Brainstormen, concept bedenken, programmering, food & beverage, draaiboek, budget maken, uitvoering, leiding geven én evalueren. Alle aspecten die bij de organisatie van een evenement komen kijken, konden zij in de praktijk uitvoeren.

Foto Curio Nieuws 1