You are here:

Nieuwe DAF truck voor Curio motorvoertuigentechniek

Breda, woensdag 25 november - Sinds deze week kunnen de studenten motorvoertuigentechniek van Curio werken met de nieuwste technieken van een DAF truck. Ralph Hoefman, algemeen directeur TB Truck en Trailer Service overhandigde de sleutel van een nagenoeg nieuwe truck aan Curio op de locatie Terheijdenseweg 350 in Breda.

Curio Motorvoertuigen TB Truck 2
Eric Bond (TB), Ralph Hoefman (TB), John Kerstens (Curio), Jurgen Kaal (Curio), William Caron (Curio)

Onderwijsmanager motorvoertuigentechniek Curio John Kerstens is zeer blij met de DAF: “Voor ons past de vrachtwagen mooi in de merkenmix. Met deze DAF in het wagenpark worden onze studenten écht breed opgeleid. De samenwerking met deze grote dealer TB is steeds nauwer en erg fijn. We hebben al eerder onderdelen gekregen voor onze lessen. Maar een compleet leermiddel als dit hebben we nog nooit eerder gekregen.”

De sterke band met TB is ontstaan vanuit de Truckacademy. Truckacademy is een regionale samenwerking tussen de brancheorganisatie Bovag, de aangesloten regionale truckdealers en Curio. Eén van die partners is Van Tilburg-Bastianen DAF B.V. (TB).

 

Een camera voor de dode hoeken, adaptive cruise control en veel systemen voor de veiligheid van de chauffeur. Dit moeten monteurs wel kunnen onderhouden of repareren.

Investeren in toekomstig personeel
Ralph Hoefman van TB: “Veel bedrijven zijn in een periode als dit, terughoudend met het begeleiden van studenten. Ze willen de kosten beperken in een onzekere tijd als corona. Wij blijven juist investeren in ons toekomstige personeel. Als we nu niet investeren, hebben we over 3 jaar geen goed opgeleide studenten meer.”

De oranje DAF heeft de nieuwste technieken en voldoet aan de nieuwe standaarden en de laatste milieueisen. Hoefman onderschrijft het belang: “Slechts 40% van de scholen heeft dit niveau trucks staan. En daar moeten wij onze monteurs vandaan halen. De techniek is verschrikkelijk gecompliceerd en duur. Door de vele extra’s die op deze truck zitten, kun je studenten breed opleiden. Er zit een camera op voor de dode hoeken op, ingebouwde navigatie, adaptive cruise control en veel randsystemen voor de veiligheid van de chauffeur. Dit moeten monteurs wel kunnen onderhouden of repareren. De vrachtwagen is vooral ideaal voor monteurs niveau 4. Daar is veel vraag naar. Nu en in de toekomst.” John Kerstens vult aan: “De studenten niveau 2 en 3 leren hoe de techniek werkt en de studenten niveau 4 leren uitlezen en analyseren.”

Curio Motorvoertuigen TB Truck 5

Meer studenten in de techniek
John Kerstens vervolgt: “We zijn trots op de samenwerking. We weten wat we willen en hoe we op elkaar kunnen inspelen. En dan komt er ongevraagd een telefoontje van TB. Hij weet waar we behoefte aan hebben en hij zoekt contact om dit te faciliteren. Door de Truckacademy zoeken we de samenwerking op. En dat lukt.”

Ralph Hoefman: “De samenwerking die wij binnen Truckacademy hebben, levert een win-win situatie op. Voor ons zijn dat beter geschoolde monteurs. Voor Curio is het een betere uitstraling, waardoor je meer aanmeldingen hebt. Er zijn meer studenten in de techniek nodig om aan de vraag tegemoet te komen. Het is een baan voor in de toekomst."