You are here:

Nieuw in West-Brabant: mbo- opleiding intercedent

Sta jij op het punt om een studiekeuze te maken? En heb je interesse in een commerciële opleiding? Vanaf volgend schooljaar (2021-2022) start de nieuwe opleiding Intercedent (BOL, niveau 4). Deze opleiding valt onder Sales en marketing. Net zoals (junior) accountmanager (BOL, niveau 4) en commercieel medewerker (BOL, niveau 3). Curio is de enige die deze opleiding aanbiedt in West-Brabant.

Zeer divers beroep

Heb jij een goed luisterend oor, ben je representatief en commercieel ingesteld? Houd je van afwisseling en ga je graag met mensen om? Dan is Intercedent misschien wel dé opleiding voor jou. Als intercedent is geen dag hetzelfde. Je gaat op bezoek bij bedrijven. Hiermee maak je lange termijn afspraken en bouw je een relatie op. Daarnaast voer je administratieve taken uit, zoals het opstellen van contracten. En je voert natuurlijk intakegesprekken met de kandidaten. Als intercedent zorg jij voor het maken van de perfecte match tussen vacatures en werkzoekende.

De opleiding

Binnen de opleiding intercedent krijg je verschillende vakken, zoals de algemene vakken Nederlands, Engels en rekenen. Maar ook sales, marketing, recht en werving en selectie. De klassikale lessen worden sterk afgewisseld met projecten, bedrijfsbezoeken, gastsprekers en het lopen van stage. Stage loop je in leerjaar 2 en 3. De docenten zoeken samen met jou de perfecte stageplek. Ondanks dat corona voor veel onzekerheid zorgt, kunnen we een stageplak tijdens de opleiding garanderen.

Oriëntatie jaar

Bij Sales en marketing start je met een basisjaar. Je hoeft dus nog niet direct een keuze te maken voor een richting. In het eerste jaar ga je jouw kwaliteiten en interesses ontdekken. Daarna kies je voor één van de drie specialisaties.

Met een diploma kun je direct aan de slag als intercedent bij een uitzendbureau, detacheringsbureau of werving- en selectiebureau. Maar je kan ook doorstromen naar het HBO. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding Arbeids- en sociaal recht, Human Resource Management (Personeel en Arbeid) of Commerciële economie.

Is dit jouw opleiding? Schrijf je in voor 1 mei 2021.

Wil je meer informatie over de opleiding? Bekijk dan deze pagina.

Gettyimages 1207862114 (1)