You are here:

Nieuw dierenverblijf Curio in zicht

Het plan voor een nieuw dierenverblijf bij Curio ligt er al een aantal jaar. Op dit moment worden er serieuze stappen genomen en komt de realisatie van de plannen in zicht. We praten met Jack Teuns, onderwijsmanager van Groen en Dier, over de stand van zaken.

Nieuw Dierenverblijf

Oorsprong

“Het huidige dierenverblijf is van oorsprong een kas. Hier werden tomaten en andere groenten gekweekt. In dit kassencomplex is toen later het dierenverblijf gekomen. Dit is geen ideaal verblijf voor de dieren. In de zomer is het er erg warm, terwijl het er in de winter enorm koud kan zijn. De kas is aan vervanging toe en toen ontstond het idee voor een nieuw dierenverblijf”, vertelt Jack Teuns

Plan

“We hebben vanuit onze sector een visie document opgesteld. Hierin zijn ook nieuwe voorzieningen voor groen en horeca opgenomen. Met dit plan zijn we naar de Raad van Bestuur gegaan. De eerst reacties waren positief. Deze week volgt een belangrijke pitch waarin we zaken bespreken, zoals het aantal vierkante meters dat we nodig hebben. Met de betrokken teams, dierverzorging en groen, zijn we het plan verder aan het uitwerken.”

Groene campus

“Het dierenverblijf wordt op de eerste plaats gebruikt door de opleiding dierverzorging. Op stages wordt er weinig gewerkt met gespecialiseerde dieren. Het is daarom belangrijk dat we de mogelijkheid met veel gespecialiseerde dieren te werken op school wel aanbieden. Hierdoor doen de studenten brede kennis op over de dieren. Daarnaast maakt ook de opleiding dierenartsassistent / paraveterinair gebruik van het dierenverblijf. En met de nieuwe groene campus willen we in de toekomst ook studenten van techniek en hotel opleidingen deze kant op halen.”

Duurzaamheid

“Met het oog op klaar voor de toekomst speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het nieuwe dierenverblijf. We kijken hierbij bijvoorbeeld naar nieuwe innovaties op het gebied van dierverzorging. Maar het allerbelangrijkste bij de realisatie van het dierenverblijf is het welzijn van mens en dier.”

De betrokken teams kijken uit naar de komst van het nieuwe dierenverblijf. Als alles volgens plan verloopt, verwacht de Raad van Bestuur dat de bouw van het nieuwe dierenverblijf in 2023 klaar zal zijn.