You are here:

LAN-party naar het volgende level

Van vrijdagavond tot zondagavond met zo’n 250 mensen gamen, gamen, gamen, eten, wat slapen en weer gamen? De liefhebbers klinkt dat als muziek in de oren. Tijdens de derde LAN-Party van GLG (Gewoon Lekker Gamen) op 15, 16 en 17 mei is het weer zover. Het game-evenement, wat plaatsvindt bij Curio in Breda, is georganiseerd door Dion Rodie oud-student van Curio en onderwijsmanager Paul van Hegelsom.

Curio GLG LAN-Party

GLG-LAN is een evenement waar gamers samenkomen om competitie tegen elkaar te spelen en vooral veel plezier te hebben met elkaar. Het evenement is sinds de eerste editie een succes. Het begon als een initiatief van een ondernemende Curio-student software development, Dion Rodie. Dion: “Ik bezocht zelf LAN’s en het viel me op dat de toegangsprijzen hoger werden. Het was voor de gemiddelde gamer niet meer te betalen. Het belangrijkste doel, de gezelligheid, verloren organisaties uit het oog.”

Hoe organiseer je zelf een LAN-party?

Dion besloot er iets aan te doen door zelf een LAN-party te organiseren. Hij ging op zoek naar een betaalbare locatie. Zijn eigen school was een logische keuze. “Het leek me ideaal. De ICT-opleiding zit hier, wat al direct een goede doelgroep is voor het evenement en het is hier groot genoeg.” Dion nam contact op met onderwijsmanager Paul van Hegelsom om erover te brainstormen. Paul was niet verbaasd dat Dion met dit idee kwam: “Dion is een versneller, iemand die mensen mee kan krijgen. Hij kijkt over de grenzen van zijn opleiding en dit paste in het plaatje. Zelf was ik ook enthousiast. Ik heb weleens aan LAN’s deelgenomen en ik ken de sfeer. Het leek me mooi voor studenten, collega’s en de buurt. Bovendien leek het me interessant om het proces te volgen. Een LAN van de grond krijgen voor 250 gamers met zware gaming computers is namelijk een serieuze klus.”

Vriendschappen ontstaan

De aula bleek de beste plek om de honderden gamers met hun computers onderdak te bieden. Inmiddels zijn er twee edities van de LAN georganiseerd. De eerste editie trok al direct veel gamers. Dion: “De LAN-wereld is niet heel groot, dus het nieuws verspreidde zich snel.” De tweede editie afgelopen november in winterstijl - compleet met vuurkorven, kerstbomen en catering in houten chalets - trok zo’n 250 gamers en met publiek erbij zo’n 400 bezoekers. “Ongeveer 25% van de gamers zijn studenten van de opleiding en er speelt ook een Curio-docententeam mee met verschillende competities, maar er komen gamers en teams uit het hele land en zelf uit België, Duitsland en Engeland.” De sfeer was gezellig, zoals Dion voor ogen had: “Er komen vrienden samen naartoe en er ontstaan ook vriendschappen.”

Ervaring opdoen voor later

De organisatie vraagt veel van Dion die inmiddels een hbo-opleiding Informatica studeert aan Avans Hogeschool.“Het is bijna een fulltime baan en ik maak geen winst, maar het is geweldig om te doen. Later wil ik graag werken in een managementfunctie en zo doe ik al ervaring op met het aansturen van mensen.” Dion en Paul organiseren het evenement namelijk niet alleen. Dion: “We zijn inmiddels met een crew van 25 vrijwilligers waaronder veel huidige studenten ICT. Verder heb ik bijvoorbeeld contact met sponsoren, maak ik draaiboeken en houd ik me bezig met de wetgeving en veiligheid van het evenement. Tijdens het evenement zelf heb ik het natuurlijk druk met uitvoerende taken.” Paul begeleidt hem en is trots op de ontwikkeling die Dion en het evenement hebben doorgemaakt: “Dion heeft geleerd om wat tactischer te communiceren en hij weet beter wanneer hij zaken moet uitbesteden aan anderen. De eerste editie die we hebben neergezet was vooral gezellig, de tweede editie hebben we geleerd wat er komt kijken bij de grotere aantallen gamers en deze derde editie perfectioneren we het evenement.”

Heb jij al tickets?

Heb jij je tickets al voor de GLG LAN-party? Ben je onder de 18 jaar, dan kun je alleen deelnemen met een ouderverklaring of samen met iemand van 18 jaar of ouder. Het evenement vindt plaats bij Curio aan de Terheijdenseweg 350 in Breda.

Gewoon Lekker Gamen LAN-party