You are here:

Jonnie Boer nieuw boegbeeld Cas Spijkers Academie

Jonnie Boer is sinds 2018 boegbeeld en inspirator van de Cas Spijkers Academie. Jonnie zet zich in om het culinaire opleidingsniveau in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Hij vindt het belangrijk om jongeren op te leiden. Om hen de passie voor het vak mee te geven. Jonnie Boer is een internationaal bekende chef-kok en eigenaar van De Librije en Brass Boer in Zwolle en Brass Boer op Bonaire.

De betrokkenheid van Jonnie Boer en het team van De Librije bij de Cas Spijkers Academie is heel breed. Deze loopt van aanmelding tot diplomering. Bij de ‘casting’ van de aankomende studenten kijkt men mee naar hun drijfveren en talenten.

Verder krijgen studenten jaarlijks 2 masterclasses bij De Librije. Eerstejaarsstudenten worden hierdoor extra gemotiveerd. En examenkandidaten kunnen zo hun examenopdracht uitwerken. Jonnie Boer: “Wij willen studenten een Librije-beleving meegeven. We vertellen hen enerzijds over onze passie en onze doelen, anderzijds laten we ook de praktische kanten zien. Waar halen we onze ingrediënten vandaan, hoe bereiden we onze gerechten? We zullen met de studenten steeds verder de diepte ingaan."

Jonnie Boer neemt het roer over van Cees Helder. Hij heeft de afgelopen 8 jaar persoonlijk de casting op de Cas Spijkers Academie verzorgd. Daarnaast gaf hij masterclasses en was hij mede-examinator, waardoor een diploma van de Cas Spijkers Academie dus letterlijk de ‘handtekening’ van de meesterkok heeft.

“De Cas Spijkers Academie is een schitterende opleiding. Het is tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe nestor die de opleiding verder kan uitdragen en voortzetten. Voor mij is het nu tijd om ook te gaan genieten van andere zaken zoals reizen, zeilen en genieten van het leven. In de tijd dat ik betrokken was bij deze opleiding, heb ik gezien dat de drie academies dichter tot elkaar gekomen zijn en nu hetzelfde niveau nastreven. De Cas Spijkers Academie staat aan de top van de culinaire opleidingen in Nederland.
Ik kijk terug op een heel mooie tijd waarin ik veel jonge culinaire talenten heb mogen examineren en begeleiden. Prachtig om de passie te zien van deze jonge mensen. En daarnaast geeft het altijd weer super trots gevoel als ze het diploma behaald hebben.”,
aldus Cees Helder!

Curio Nieuws 10