You are here:

“Je krijgt de kans om te ontdekken waar je goed in bent”

Bij het laatste Z!O-thema hebben de leerlingen gewerkt aan het thema structuur. Iluh heeft bij dit project in het evenemententeam gezeten. Zij vertelt graag hoe zij Z!O ervaart.


“De evenementenrol is enorm tof. Het is leuk dat je zelf kunt organiseren hoe je het evenement wil. Het is superfijn dat je in elke les ergens mee bezig bent. En iedere keer zit je dan in hetzelfde groepje.

Je krijgt de kans en vrijheid om te ontdekken waar je goed in bent. Denk hierbij aan creatief zijn of aan de leiding nemen. Ik ben het beste in creatieve opdrachten.

Ik merk dat Z!O fijner is voor mij, omdat ik niet de hele tijd in de boeken zit. Doordat de vakken samenkomen is er herhaling en daardoor is het beter te begrijpen. Ik snap meer waarom ik iets moet leren. Daarom heb ik veel liever les in Z!O-vorm dan in een ‘oude’ soort les.

De eerste week had ik nog geen Z!O. Toen we begonnen met Z!O wist ik niet wat het was. Nu is het leuk dat je met alle lessen aan een project werkt. School is leuker door Z!O. Je zit niet saai in de les. Je kan creatief bezig zijn. Je gaat bedenken wat je bij het andere vak kan gaan doen. Je mag zelf bepalen hoe je tot het antwoord komt.”

Lees ook