You are here:

Curio zet strategie door: toekomstbestendig onderwijs

Curio lanceert het vernieuwde instellingsplan tot 2030. Medewerkers maakten het plan. Externe professionals, leerlingen, studenten en hun ouders/verzorgers dachten mee. Ontwikkelingen als een krimpende regio én meer vraag naar vakmensen vraagt een stevig fundament. Curio heeft een belangrijke regiofunctie. Dat betekent de samenwerking blijven opzoeken met het bedrijfsleven en de leerbehoeften van de leerling en student écht centraal zetten. Het instellingsplan is hier te lezen.

Twee strategische keuzes, vijf doelen en veertien beloften. In het nieuwe instellingsplan staat beschreven waar Curio de komende jaren aan werkt. De twee strategische keuzes zijn: Curio is de beroepsopleider van West-Brabant en de leerbehoeften van de leerling en student staan bij Curio centraal. Curio gaat verder op de weg die de onderwijsinstelling in het vorige instellingsplan heeft beschreven.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Instellingsplan
Veranderende omgeving vraagt om aangescherpte aanpak

Toekomstbestendig onderwijs

Curio intensiveert de verbondenheid met de regio. Dat betekent samenwerken met bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en onderwijsbesturen in de buurt. Zo start Curio op verzoek van het bedrijfsleven nieuwe opleidingen waarbij studenten met levensechte opdrachten worden voorbereid op de vaardigheden die nodig zijn op een flexibele arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld de opleiding transport en logistiek waar studenten bij verschillende logistieke bedrijven in Oosterhout onderwijs volgen. Studenten zijn zelf aan zet. Zo kan het zijn dat studenten de ene periode in Breda onderwijs volgen en de andere periode in Bergen op Zoom. En ook bepaalde modules aan hun opleiding toevoegen. Mensen opleiden voor de arbeidsmarkt van morgen, dat is waar Curio voor staat.

Extra middelen om ambities te realiseren

De overheid heeft drie prioriteiten voor het onderwijs: het bevorderen van kansengelijkheid, het verbeteren van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt en het verbeteren van de kwaliteit, onderzoek en innovatie. Hier zijn extra middelen voor beschikbaar om dit te realiseren. Die zijn stevig verankerd in onze strategie. Docenten en ander onderwijspersoneel gaan komende jaren samen aan de slag om dat nog steviger neer te zetten.