You are here:

Inspirerende aftrap nieuwe opleiding food & future

Op donderdag 22 augustus 2019 vond bij Boerschappen de aftrap plaats van de nieuwe opleiding food & future met studenten en onze foodpartners.

“Gaan we echt al in gesprek met onze foodpartners”, was een van de opmerkingen van een van onze kersverse studenten toen de we introductiedag bespraken. En inderdaad de studenten zijn in gesprek geraakt met zo’n 20-tal foodpartners.
Roel Buckens van brouwerij Frontaal gaf met een rondleiding in zijn bedrijf een goede kijk op wat je allemaal op je pad tegenkomt als startende ondernemer.Maarten van Leng van de Smaakspecialist nam de studenten mee in duurzaam ondernemen in de retail en met welke dillema’s je te maken krijgt. Het uit het assortiment halen van jam sprak iedereen het meest tot de verbeelding.

Als laatste hield Stijn Markusse van Boerschappen een inspirerend verhaal over de korte keten, voedselverspilling, duurzaam ondernemen, eerlijke prijzen voor de boeren en voeding als geneesmiddel. Een rondleiding door zijn bedrijf verduidelijkte alles nog een keer.
Tijdens de informele lunch in het zonnetje kwamen de studenten in gesprek met onze foodpartners.
De contacten zijn gelegd en de eerste wederzijdse ideeën zijn besproken op deze zeer inspirerende introductiedag.

Inspirerende Afstrap Food And Future 1