You are here:

ICT-opleidingen krijgen nieuwe naam en nieuwe inhoud

ICT staat nooit stil. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Veranderende vraag vanuit klanten, privacy en wetgeving, nieuwe technologieën en integratie van andere disciplines zijn daarvan enkele voorbeelden. Vanaf schooljaar ’20-’21 heeft Curio daarom een vernieuwd aanbod van ICT-opleidingen.

Software Developer 3

Hieronder hebben we kort de belangrijkste veranderingen samengevat. Niet alleen de naam verandert, ook de inhoud van de opleidingen sluit weer volledig aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.

De opleiding ICT beheer wordt vervangen door Expert IT systems and devices.
Je helpt zelfstandig bedrijven en organisaties met het onderhoud en beheer van hun hard- en software en je zorgt voor veilige bedrijfsnetwerken. Tijdens de opleiding leer je alles over de verschillende soorten software, netwerken en systemen.
In deze nieuwe opleiding is er voor gekozen om ICT-beheer en Netwerkbeheer samen te voegen. Daardoor is de opleiding veelzijdiger en sluit deze nog beter aan op het hbo ICT, de oude opleiding Netwerk en Mediabeheerder komt hierdoor te vervallen.
Verder is het onderdeel databases & scripting belangrijker geworden. Er is meer aandacht voor nieuwe technologieën, zoals IoT, Domotica en Cloud-computing.
Het thema cybersecurity zal nog prominenter aanwezig zijn. Daarin is een groot stuk gereserveerd voor wetgeving omtrent data.

De opleiding Applicatie ontwikkelaar wordt vanaf het nieuwe schooljaar Software developer.
Je leert programmeren, apps bouwen en websites maken. En software ontwikkelen die speciaal op wens van de klant wordt gemaakt.
Inhoudelijk ligt de focus nu ook op kennis van wetgeving, privacy, security, enzovoort. Verder is er aandacht voor verschillende ontwikkelmethodieken. En voor nieuwe onderwerpen in het vakgebied, zoals IoT, big data, Robotica en Domotica. Om al deze essentiële nieuwe zaken een plek te geven binnen de opleiding, is de opleidingsduur van 3 naar 4 jaar gegaan.

De opleiding ICT-medewerker (niveau 2) wordt vervangen door Medewerker ICT support.
Je bent bezig met het installeren van hardware in software op computers. Je helpt straks collega’s bij het oplossen van problemen en storingen.
Ten opzichte van de oude opleiding speelt nu ook basis elektrotechniek een belangrijke rol binnen de opleiding. Studenten zijn dan straks in staat om op basis van deze elektrotechnische kennis keuzes te maken op het gebied van voeding en vermogen.

De opleiding Medewerker beheer ICT wordt vervangen door Allround medewerker IT systems and devices.
Je helpt dan bedrijven en organisaties  met het onderhoud en beheer van hun hard- en software en bedrijfsnetwerken.
Binnen deze nieuwe opleiding ligt de focus veel meer op bedrijfsnetwerken. Je kunt hierbij denken aan ontwerpen, aanleggen en beheren van de netwerken. De gehele opleiding is technischer geworden.

Bekijk de ICT-opleidingen