You are here:

Feestbus verrast geslaagde vmbo-leerlingen

Curio zette haar geslaagde vmbo-leerlingen gisteren flink in het zonnetje. Een aantal docenten ging met een feestbus op pad in Breda, Bergen op Zoom, Halsteren en Oosterhout. Compleet versierd én met een dj aan boord. Vanuit de bus draaide dj Ser-V voor het huis van de geslaagden. Het rijdende spektakel zorgde voor enorm verraste én enthousiaste leerlingen. Een originele manier om leerlingen tijdens coronatijd toch persoonlijk te feliciteren met hun diploma.

Dit schooljaar verloopt door de coronacrisis heel anders dan normaal. Dat geldt ook voor de examenperiode. Curio vmbo-directeur Kees van Steen staat dan ook volledig achter het initiatief: “De gevolgen van corona voor onze geslaagde leerlingen zijn erg jammer. Het hele gevoel van slagen is anders doordat er ook geen examenstunt en centraal examen was. Wij vinden dat onze leerlingen na vier jaar hard werken een mooie afsluiting van hun schoolperiode verdienen. Een van onze docenten, Servie Voesenek, kwam op het idee om dan maar naar de leerlingen toe te gaan, als ludieke actie”.

Online examenfeest

Het was niet mogelijk om álle geslaagde leerlingen te bezoeken. Daarom maakte iedere school een selectie door een paar namen te trekken uit een grabbelton. Maar aan de andere geslaagden is ook gedacht. Vrijdag 5 juni kan iedereen mee feesten tijdens een groots online examenfeest. Tussen 16.00 en 18.00 uur maken dj’s Dannic, Biggi, Matt Sound, Naffz, Nick Mathon en Ser-V er online een feestje van. Iedereen is welkom. Ook leerlingen uit andere klassen, vrienden, familie en docenten. Het evenement wordt live gestreamd op de website van Curio.

Ruim 1600 geslaagden

In totaal zijn er dit schooljaar ruim 1600 schoolverlaters binnen Curio. Bij de acht vmbo-scholen zijn dat ruim 1000 leerlingen, Curio vavo telt 450 gediplomeerden en bij Curio praktijkschool breda gaan dit jaar 120 leerlingen van school af. Met de feestbus en het online examenfeest wil Curio hen allemaal van harte feliciteren met hun behaalde prestaties.