You are here:

Curio is de naam. Wij zijn de beroepsopleider van de regio.

ROC West-Brabant, mbo-colleges en vmbo-scholen hebben sinds september 2019 een nieuwe naam.

ROC West-Brabant geeft het onderwijs een verbeterslag. Leerlingen en studenten die voor onze vmbo-scholen en mbo-colleges kiezen, kiezen voor een uitstekende doorlopende leerlijn van vmbo, naar mbo, richting een baan of een hbo-studie. Ook voor werkenden bieden we korte en lange opleidingen voor verdieping, verbreding en verandering.

De leerling en student staan in het middelpunt van dat alles. ROC West-Brabant gaat zich veel meer bewegen als groep. Kleinschaligheid blijft echter voorop staan. Alle vmbo-scholen en mbo-opleidingen blijven bestaan en gaan steeds meer werken als één samenhangend geheel.

Om deze beweging kracht bij te zetten, gebruikt ROC West-Brabant vanaf 1 september 2019 één gezamenlijke nieuwe naam voor ons vmbo- en mbo-onderwijs: Curio.

Nieuwsgierig

Curio staat voor alles wat ons verbindt: nieuwsgierigheid als basis voor de groei van onze leerlingen en studenten. Zo voorzien we onze regio van talenten, jong en oud, die het optimale uit zichzelf halen.

We nemen de nieuwe naam Curio vanaf september stapsgewijs in gebruik. Curio wordt steeds zichtbaarder voor leerlingen, studenten en de regio om ons heen. Onze onderwijslocaties blijven  hetzelfde, daar verandert niets aan.

De Bredase mbo-colleges Florijn College, Cingel College, Vitalis College, Prinsentuin College en Radius College heten voortaan Curio. Ook de mbo-colleges in Roosendaal en Bergen op Zoom Kellebeek College, Zoomvliet College en Markiezaat College heten Curio.

De vmbo-scholen krijgen Curio voor hun naam. In de omgeving van Breda zijn dat Curio scala, Curio prinsentuin van cooth, Curio effent en Curio de rotonde. Verder zijn daar Curio prinsentuin andel en Curio prinsentuin oudenbosch. In Bergen op Zoom heten onze vmbo-scholen voortaan Curio steenspil en Curio pomona.  Ook onze andere scholen krijgen curio voor hun naam: Curio praktijkschool, Curio basiseducatie, Curio nt2, Curio vavo, curio entree en curio isk.

Curio is dus de naam. Wij zijn de beroepsopleider van de regio West-Brabant.