You are here:

Curio gaat eenzaamheid tegen met ‘even bellen?’ actie

De coronacrisis legt het normale leven stil. Voor veel ouderen bij een zorglocatie worden de dagen hierdoor nog stiller. Om deze eenzaamheid te doorbreken, bedacht Curio de actie ‘even bellen?’. Meer dan 100 mensen meldden zich al aan om een praatje te maken met een oudere uit de regio. Maandagmiddag zijn de eerste 60 kaartjes met namen en telefoonnummers geleverd bij Woonzorgcentrum Elisabeth in Breda.

DSC 0026
Tycho van Curio de rotonde overhandigt de ballonnen aan Ingrid Boschman van Surplus

Binnen een halve dag na lancering waren de eerste 60 aanmeldingen al binnen. Het grootste deel van de inschrijvingen komt van leerlingen en studenten van Curio. Maar ook collega’s en externen meldden zich aan voor de hartverwarmende actie. Een win-win situatie, want zowel ouderen als jongeren kunnen een praatje maken in deze tijd van sociaal isolement. Drukkerij Scholtus Document Services uit Bergen op Zoom drukt en sponsort de kaarten. Zij sturen de kaarten naar feestwinkel de Fopsjop in Breda, die een mooie ballonnenboom maakt om de kaartjes aan te hangen.

Tycho, leerling van Curio de rotonde, is een van de deelnemers aan de actie. Hij overhandigde de eerste ballonnenboom aan Ingrid Boschman, regiomanager intramurale zorg bij Surplus.  Uiteraard op gepaste afstand. De ballonnen krijgen een veilige plaats in de zorglocatie. Ouderen die behoefte hebben aan een praatje, kunnen een kaartje pakken met daarop een naam en telefoonnummer. Een nieuwe lading kaarten wordt vandaag alweer gedrukt. De volgende ballonnenboom gaat naar een van de vele zorglocaties die regio West-Brabant rijk is.

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze actie.
Wat een hartverwarmende actie, superleuk! Morgen gaan we ze uitdelen. Ik weet zeker dat de mensen er heel erg blij mee zijn.
Regiomanager Ingrid Boschman van Surplus