You are here:

Curio-fietsen zorg en welzijn onthuld door wethouder Quaars tijdens Wereldfietsdag

Vanaf vandaag kunnen docenten en studenten van onze mbo-opleidingen zorg en welzijn een Curio-fiets gebruiken om naar de verschillende locaties te fietsen of om op stagebezoek te gaan. Na een ontwerpwedstrijd onder onze studenten ‘signspecialist’ zijn deze fietsen helemaal in Curio stijl gewrapt. De winnende studenten, Mirthe van Dijk en Jordy Gideonse kregen op deze Wereldfietsdag een toepasselijke prijs: een abonnement op een Swapfiets.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt bij Curio. Daarom stimuleren we medewerkers en studenten om zoveel mogelijk de fiets te pakken. En nu in tijden van het coronavirus is ook belangrijk om zo min mogelijk gebruik van het openbaar vervoer te maken. De Curio-fiets maakt het makkelijker om snel en gezond naar een andere locatie te gaan.

Ontwerpwedstrijd voor studenten

Op onze locatie in Bergen op Zoom bieden we de sign-opleiding aan. Daarin leren studenten om tekens en aanduidingen te ontwerpen, te produceren en aan te brengen. Zij kregen de opdracht om voor de werkfietsen een ontwerp te maken. De opdracht daarbij was dat los van de naam Curio de thema’s duurzaamheid, vitaliteit, zorg en welzijn tot uiting moesten komen. Meerdere studenten hebben daarvoor een ontwerp ingestuurd.

Swapfiets als prijs

Uiteindelijk zijn er zes ontwerpen voorgelegd aan de jury. De twee winnende daarvan zijn daadwerkelijk uitgevoerd en toegepast – gewrapt –  op de fietsen. Ze waren erg enthousiast toen ze de fietsen zagen met hun eigen ontwerp erop. Zij ontvingen een de prijs van de Bredase wethouder Daan Quaars, die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, en Rob Neutelings, voorzitter van de raad van bestuur van Curio. Zij mochten wegfietsen op een Swapfiets, die ze komende drie maanden kosteloos mogen gebruiken. De fietsen zijn beschikbaar gesteld door Swapfiets. Swapfiets is het eerste fietsabonnement ter wereld en is te herkennen aan de iconische blauwe voorband.

Fietsen Zorg