You are here:

Curio en Scalda bieden samen onderwijs aan in Bergen op Zoom

Curio en Scalda gaan de opleiding kindprofessional in Bergen op Zoom samen aanbieden. Op vrijdag 20 december 2019 tekenden de bestuursvoorzitters hiertoe een intentieverklaring. Met deze samenwerking worden de banden tussen de mbo-scholen versterkt.

De opleiding Kindprofessional is gebaseerd op twee kwalificatiedossiers (Pedagogisch Werker en Onderwijsassistent). Scalda verzorgt deze opleiding sinds augustus 2019 in Bergen op Zoom voor medewerkers van de stichting Lowys Porquin voor basisonderwijs en kinderopvang. Vanaf augustus 2020 wordt deze opleiding binnen de nieuwe samenwerking Curio-Scalda aangeboden.

“Deze opleiding is door Scalda op verzoek van het werkveld ontwikkeld,” laat Scalda’s CvB-voorzitter Hendrik-Jan van Arenthals weten. “Mooi deze nu voor heel het werkveld van beide ROC’s ter beschikking komt.”

De mbo-scholen bundelen hun expertise om een onderwijsprogramma aan te bieden dat nog beter aansluit bij de actuele en toekomstige vragen vanuit het werkveld. Voor studenten in Bergen op Zoom en omgeving betekent de samenwerking een verruiming van het aanbod in het pedagogisch domein. Voor werkgevers betekent het dat zij één aanspreekpunt hebben in de regio.

”De opleiding kindprofessional is mooi voorbeeld van samenwerking tussen het onderwijs en de beroepspraktijk.”, aldus Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio. “Ik ben verheugd dat Curio en Scalda gaan samenwerken in deze opleiding”.

Lowys Porquin is betrokken bij de totstandkoming van het besluit. Bestuursvoorzitter Stéphane Cépèro geeft aan de nieuwe opleiding zeer waardevol te vinden en heeft zich bereid verklaard mee te denken over de concrete invulling van de nieuwe samenwerking.

De intentieverklaring zal in de komende maanden nader worden uitgewerkt in een samenwerkingsovereenkomst.    

DSC 3831 2