You are here:

Casting sterrenkoks in spé door Jonnie Boer bij Cas Spijkers Academie Breda

Ondanks de coronacrisis is er nog steeds belangstelling voor onze horeca-opleidingen. Dat geldt zeker voor de Cas Spijkers Academie (CSA) aan de Markendaalseweg in Breda. Hier leren koks de fijne kneepjes van het vak, die nodig zijn om op het hoogste niveau te koken. Vaak is dat bij een restaurant met een Michelin-ster. Niet elke kok met ambitie wordt hier zomaar toegelaten. Er gaat een strenge selectie aan vooraf. Dat gebeurt door niemand minder dan Jonnie Boer. Dinsdag 13 april bezocht de internationaal bekende chef-kok en eigenaar van drie sterren-restaurant De Librije de CSA in Breda.

2 DSC 0923

Black-box

In totaal hadden 25 geïnteresseerden zich aangemeld. Daaronder zaten ook studenten die de basisopleiding al bij Curio hebben gevolgd. Gedurende de dag nam Jonnie samen met de docenten van de academie de casting af. Voorafgaand schreven de kandidaten een motivatiebrief die samen met de uitkomsten van de black-box opdracht munitie gaf voor het wel of niet plaatsen voor de opleiding.

2 DSC 0919 (1)

Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is onderdeel van Curio horeca food en hospitality. De Academie biedt voor zowel de gemotiveerde en fanatieke student met bovengemiddeld talent, als voor horecabedrijven hoog in de markt een schitterende kans. De TOP-opleiding is een allround-opleiding in het culinaire vlak onder direct toezicht van één van Nederlands bekendste koks: Jonnie Boer en team Librije.

Jonnie Boer als ambassadeur

Jonnie Boer is sinds 2020 namens de horecabranche ambassadeur en beschermheer van de Cas Spijkers Academie. Hij heeft het stokje overgenomen van Cees Helder, die er 8 jaar hoofddocent was. Jonnie Boer vindt het belangrijk om jongeren op te leiden en hen de passie voor het vak mee te geven. Zijn betrokkenheid en die van het team van De Librije*** bij de Cas Spijkers Academie is heel breed en loopt van aanmelding tot diplomering. Ook bij de ‘casting’ van aankomende studenten kijken ze mee naar hun drijfveren en talenten. Verder krijgen studenten jaarlijks twee masterclasses bij De Librije***. Dit motiveert eerstejaars studenten extra en examenkandidaten kunnen zo hun examenopdracht nog beter uitwerken.

Op 22 juni is Jonnie Boer weer te gast bij de CSA in Breda. Dan voor het afnemen van de praktijk examens.

2 DSC 1058
De aangenomen sterrenkoks in spé van de eerste groep.