You are here:

Carrière-avond bloem en groen

Dinsdag 22 oktober 2019 organiseerde bloem en groen van Curio weer een interessante carrière-avond. Verschillende oud-studenten kwamen langs bij Curio Frankenthalerstraat 15. Ze vertelden over hun loopbaan nadat ze hun studie aan Curio afrondden.

Het was heel interessant om te (laten) zien dat deze oud-studenten allemaal een heel ander carrière-pad volgen. Bijvoorbeeld studenten die meteen na hun diploma een eigen zaak begonnen en nu 20 medewerkers in dienst hebben. Maar ook een oud-student die op dit moment als docent werkt aan de opleiding bloem en styling. Of een student die na zijn mbo-studie doorging naar het hbo.

Keuzes

Hoe hebben deze oud-studenten bepaalde keuzes gemaakt? Maar ook: wat houdt het werk daadwerkelijk in? En zo’n hoveniersbedrijf met 20 mensen in dienst: wat doen die mensen dan allemaal?

Er zijn veel ervaringen uitgewisseld over het starten van een eigen bedrijf. Maar uiteindelijk is het natuurlijk voor al deze studenten van belang erachter te komen wat je leuk vindt en daar jezelf in te ontwikkelen. Een oud-student van bloem en styling, gaf een mooi beeld van hoe het haar is gelukt steeds dicht bij haarzelf te blijven en te doen wat ze leuk vond.

Deze avonden vinden al een paar jaar plaats bij Curio Frankenthalerstraat 15. Het is een mooi initiatief. En oud-studenten staan altijd te popelen om mee te doen.

Wil je meer weten over de aanpak van deze carrière-avonden? Neem contact op met Ardjan van Straaten: a.vanstraaten@curio.nl

Curio Nieuws 9