You are here:

Burgemeester Depla bezoekt Curio scala

Vrijdag 6 september 2019 bracht burgemeester Depla een bezoek aan de Meulenspie 2 waar Curio scala en veva (Veiligheid en Vakmanschap) sinds dit schooljaar samenwerken als vmbo en mbo school op één locatie.

Het bezoek van Depla begon met een rondleiding door de compound van de veva (buitenlesgebied). Hier sprak hij met Kirsten Bos (opleidingsmanager Veiligheid) en het docententeam van de veva. Depla kreeg daar uitleg over de verschillende lessen en oefeningen. Een deel hiervan wordt gegeven door militaire instructeurs die zijn verbonden aan de veva.

Fietsenstalling bij NAC

Naast een bezoek aan de compound gaf Depla een les aan mavo 4 leerlingen. Tijdens zijn les vertelde hij over zijn functie als burgemeester van Breda. Een functie waar hij op heeft moeten solliciteren, net als bij iedere andere baan. Leerlingen stelden vragen over de invloed die zij kunnen uitoefenen binnen de gemeente. Hierbij kwamen onderwerpen als de fietsenstalling bij voetbalclub NAC en het schoner maken van de gemeente aan bod. Een interessante en leerzame les voor alle partijen. Eerst wat spannend, maar de burgemeester stelde de leerlingen snel op hun gemak waardoor er een mooi open leergesprek ontstond.

Onder één dak

Tijdens de pauze vond er een gesprek plaats tussen Depla en medewerkers van de twee scholen. De personeelsleden van de veva vertelden over de samenwerking tussen Curio scala en de veva. Vmbo en mbo onder één dak als basis voor uitdagende leerroutes vmbo-mbo. Ook sprak men over de beweegredenen om naar de Meulenspie over te gaan. Niet zomaar kamerverhuur, maar een samenwerking op wat ons verbindt: Sport, Dienstverlening en Veiligheid en Vrede en Veiligheid.

Met de docenten van Scala sprak Depla over de rol van social media in de lessen, maar ook daarbuiten. Hoe groot is de impact van de digitale wereld op de leefwereld van jongeren? Hoeveel groter zal deze zijn over 5 jaar? En hoe kunnen we daarop inspelen, zowel binnen de scholen als binnen de gemeente.

Nieuwe koers

Sinds het begin van dit schooljaar is er een intensievere samenwerking tussen Curio scala en de Curio mbo-opleiding veva. De mbo-studenten en medewerkers verhuisden dit schooljaar naar het Curio scala gebouw in Teteringen. Veel scala-leerlingen met profiel Sport, Dienstverlening en Veiligheid kiezen na het vmbo voor een veva-opleiding, die studenten voorbereidt op een baan bij de marine, land- of luchtmacht. De nieuwe samenwerking past volledig bij onze nieuwe koers richting toekomstgericht beroepsonderwijs.

 

Curio Nieuws 6