You are here:

Brood- en banketopleidingen in gloednieuwe school

Sinds deze maand zitten de studenten van de mbo-opleiding brood en banket op de gloednieuwe locatie langs de noordelijke rondweg in Breda.

Ambachtelijk

In de prachtige nieuwe praktijkruimtes kun je de opleidingen brood en banket volgen op niveau 2,3 en 4. Je kunt kiezen uit de opleidingen uitvoerend bakker, zelfstandig werkend bakker, leidinggevende bakkerij en patisserie. Volgend schooljaar start ook de opleiding boulanger.

De ambachtelijke opleidingen brood en banket hebben momenteel ruim 150 studenten. Vooral de passie en het vakmanschap waarmee de docenten het vak overbrengen, maken de studenten enthousiast. Daarnaast spelen de goede contacten en vlotte samenwerking met de bakker- en horecaondernemers een grote rol. Per slot van rekening leer je het vak voor een belangrijk deel op je stage- en werkplek.

Deze opleidingen kun je zowel in de beroepsopleidende leerweg (5 dagen school en enkele stageperiodes) als de beroepsbegeleidende leerweg (4 dagen werken, 1 dag school) volgen. 

Duurzaam

De nieuwe bakkersschool zit vol duurzame snufjes. De grondstoffen waarmee de school is gebouwd, zijn recyclebaar. De verlichting is volledig LED. Door de zonnepanelen op het dak is het verbruik van de gebouw-gebonden stroom energie-neutraal.

Warmte uit de bakkerijen wordt teruggewonnen waardoor energie wordt bespaart. Restwarmte wordt gebruikt voor de opwarming van tapwater. Verder zijn er duurzame technieken toegepast zoals waterbesparende kranen, hemelwaterafvoer via een wadi, verwarming middels een lucht-warmtewisselaar, een CO2 geregelde luchtbehandelingsinstallatie en warmteterugwinning via een warmtewiel in de luchtbehandelingsinstallatie.

Opening 

De officiële opening vindt plaats in april samen met de viering van 100 jaar groenonderwijs. Zo maken we het concept van ‘grond tot mond’, ofwel van akkerbouw naar broodproduct, praktisch zichtbaar.

Het oude gebouw aan de Terheijdenseweg 414 is gedateerd en wordt binnenkort gesloopt.