You are here:

Bluekens Truck en Bus beste praktijkopleider

Werner Mathijssen, praktijkopleider bij Bluekens Truck en Bus in Oosterhout, werd 13 augustus 2019 in het zonnetje gezet als beste praktijkopleider in het domein transport en logistiek.

Orig Beste Praktijkopleider Transport 1 0B746

Meer dan het vak leren
Werner Mathijssen leidt al jarenlang mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. In samenwerking met de scholen weet Werner de studenten samen met collega-praktijkbegeleiders de juiste competenties bij te brengen.

Curio Terheijdenseweg 350 is erg blij met de inzet van Werner: "Werner doet meer dan alleen het aanleren van het vak. Hij kijkt naar de student als persoon en stimuleert ze om ook sociaal en maatschappelijke een ontwikkeling door te maken tijdens de stage. Daarnaast voegt hij ook inhoudelijk iets toe aan ons onderwijs; door als examinator te beoordelen bij ons op school en door actief aanwezig te zijn op bijeenkomsten van leermeesters en meetings van de Truck Academy. Wij vinden het heel mooi dat Werner op deze manier de waardering krijgt die hij verdient."

Erkend leerbedrijf
Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

De verkiezing is uitgeschreven door SBB. Daarmee vraagt SBB en ministerie van OCW aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Dag van het mbo
Maandag 18 november 2019 organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan worden de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Orig Beste Praktijkopleider Transport 1 0B746
Werner Mathijssen, praktijkopleider bij Bluekens Truck en Bus in Oosterhout