You are here:

€ 22.500,- voor actie #Doessouf

Donderdagmiddag 6 juni 2019 was een prachtige en vooral emotionele afsluiting van de geweldige doneeractie #Doessouf. De samenwerking van o.a. Albert Heijn en vmbo-school Curio de rotonde om de doelen van Souffiane Elazizi te verwezenlijken leverde maarliefst € 22.729,- op. Hij wilde dolgraag geld ophalen voor onderzoek naar zijn ziekte: SCA-Type 2. Zijn vader, zus en twee ooms zijn hieraan gestorven. Daarnaast had hij de wens om een parachutesprong te maken, die inmiddels al gepland staat. “Leef met de dag, morgen is niet beloofd”, aldus Souf.

€ 22.500,- voor actie #Doessouf

Spetterende finale van #DOESSOUF
Het was een mooie afsluiting van een actie die maandag 20 mei van start ging. Er waren deze middag meerdere hoogtepunten, zoals het onthaal in een mooie auto (de Soufmobile) en de massale ontvangst door leerlingen van zijn oude vmbo-school Curio de rotonde en personeel van ‘zijn’ Albert Heijn aan het Valkeniersplein in Breda. Uiteraard in het bijzijn van zijn familie. Het allermooiste was wel de uitreiking van de cheque met dat prachtige bedrag erop aan neuroloog Bart van de Warrenburg van het Radboud UMC. Burgemeester Paul Depla van Breda complimenteerde alle aanwezigen en betrokkenen voor deze actie.

Link: http://bit.ly/doessouf

Geld voor zeldzame ziekte SCA-Type 2
Op 18-jarige leeftijd heeft Soufiane Elazizi te horen gekregen dat hij lijdt aan de zeldzame ziekte SCA-Type 2. Een ziekte die ervoor zorgt dat de communicatie tussen zijn zenuwen en spieren wordt verslechterd. Het gevolg is dat zijn spieren moeilijk beheersbaar worden. Op de lange termijn zal dit betekenen dat hij geen controle meer heeft over bepaalde spiergroepen. Mensen met de ziekte worden niet oud.

Soufiane heeft van 2011 tot 2016 op Curio de rotonde als middelbare school gezeten en werkt sinds 2017 bij de AH Valkeniersplein. Curio de rotonde, Albert Heijn Valkeniersplein, collega's en vrienden van Souf hebben de afgelopen weken samengewerkt om zoveel mogelijk geld voor onderzoek naar zijn ongeneeslijke ziekte op te halen. De school organiseerde een sponsorloop, een zwemwedstrijd, een bingo en nog zoveel meer. Albert Heijn hield met 3 winkels in Breda een inzamelingsactie en promootte Souf's favoriete gerecht en vroeg daarmee aandacht van al haar klanten.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=2TsEKtgFez0&t