You are here:

Veiligheid en defensie

Tijdens Pinkpop, carnaval en de intocht van Sinterklaas is het druk op straat. Politie en handhaving werken dan heel hard om ervoor te zorgen dat er niets met ons gebeurt. Werk ook mee aan onze veiligheid. Dat kan in Nederland. Of in het buitenland. Als beveiliger voor de kroeg in jouw dorp. Of als militair in het leger. Met een opleiding in veiligheid en defensie bescherm je Nederland tegen allerlei gevaren.


Beveiliging

Beveiliging en handhaving

Niveau 2, 3, 4
Breda
Werkgebieden
  • Voor beveiliger: bijvoorbeeld bij winkels, luchthavens, evenementen
  • Voor handhaver: in de stad of op het platteland

Als beveiliger maak jij evenementen een stuk veiliger. Je houdt overzicht bij grote winkelketens of winkelcentra. Jij voorkomt diefstal of ongewenst gedrag. Jij weet hoe je moet handelen als het uit de hand loopt in een café. Of wanneer iemand een ongeval krijgt. 

Als handhaver zorg je samen met de politie voor een ordelijke en veilige maatschappij. Je werkt voor de overheid en controleert en handhaaft een aantal wetten en regels waar de gemeente verantwoordelijk voor is.

Veiligheid En Vakmanschap 3

Veiligheid en vakmanschap (VEVA)

Niveau 2, 3, 4
Teteringen, Breda
Werkgebieden
  • Koninklijke Luchtmacht
  • Koninklijke Landmacht
  • Koninklijke Marine

Met een opleiding veiligheid en vakmanschap word je opgeleid voor een baan bij Defensie. Maak een keuze tussen de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht of Marine. Als soldaat grondoptreden word je getraind voor een missie. Dat kan vredesmissie zijn. Maar ook een oorlogsmissie. Of kies voor een technische, ondersteunende kant van Defensie. Zoals bedrijfsautotechniek of vliegtuigonderhoud.

Vliegtuigtechniek

Vliegtuigtechniek

Niveau 3, 4
Hoogerheide
Werkgebieden
  • Onderhoudshangaar
  • Vliegveld
  • Luchtvaartmaatschappij
  • Vliegtuigonderhoudsbedrijf
  • Koninklijke Luchtmacht / Koninklijke Marine

Techniek is er in allerlei soorten, maar vliegtuigtechniek is wel echt een vak apart. Heb jij een passie voor techniek en vliegtuigen? Kijk jij vaak omhoog als je een straaljager of helikopter hoort? Tijdens de opleiding vliegtuigtechniek leer je een vliegtuig en helikopter van binnen en van buiten kennen. Als vliegtuigtechnicus leer je alles over het vliegtuig. Niet alleen de motoren, maar ook de airconditioning, het landingsgestel, de verlichting, tv-schermen en andere elektronica. Als monteur ben jij straks verantwoordelijk voor het onderhoud van het vliegtuig. Precies werken, kwaliteit en veiligheid staan altijd bovenaan. Als monteur geef jij groen licht voor een veilige vlucht. Ben jij ready for take off?