You are here:

mbo ambassadeurs 2024

De Curio ambassadeur vertegenwoordigt de stem van de mbo-studenten. Dat is iemand die het leuk vindt om in de schijnwerpers te staan. Iemand die trots is op het mbo, met nieuwe ideeën komt en goed kan overtuigen en enthousiasmeren. Kortom, de Curio ambassadeur zet Curio op de kaart.

Waar houdt de ambassadeur zich mee bezig?

De ambassadeur houdt zich bezig met zaken die belangrijk zijn voor zowel de toekomstige als de huidige mbo-studenten. Ze praten over onderwerpen die belangrijk zijn voor het mbo-onderwijs. Ze zetten Curio op de kaart. En ze laten zien wat er buiten een mbo-studie nog meer mogelijk is.

Daarnaast neemt de ambassadeur deel aan Ambassadeurs 2024, georganiseerd door ditismbo.nl. De ambassadeur krijgt de kans om deel te nemen aan een interessant ontwikkelings- en netwerkprogramma met diverse workshops. Een waardevolle voorbereiding op wat de toekomst te bieden heeft.

Wie is wie?

De drie overgebleven finalisten van de Curio ambassadeursverkiezing kregen de kans om een eigen video op te nemen met hun missie. Ze zochten contact met de pers en verzamelden stemmen via social media. Bekijk hieronder hun verhaal.

Doordat de stemresultaten van de twee winnaars gelijk waren, hebben wij besloten het verhaal van Sep én Revendal een podium te geven. Revendal neemt namens Curio deel aan Ambassadeurs 2024, georganiseerd door ditismbo.nl.

Door extra uit te pakken met niet 1, maar 2 Curio ambassadeurs, luiden wij ons jubileumjaar in stijl in. Curio bestaat in 2024 namelijk 5 jaar. 

Het onderwijs zo goed mogelijk laten aansluiten op de arbeidsmarkt

Sep's missie is om ervoor te zorgen dat het onderwijs zo goed mogelijk aansluit op wat de arbeidsmarkt nodig heeft. Hij gaat voor een intensieve samenwerking tussen leerlingen, studenten, docenten én de bedrijven en organisaties in de regio.

Gelijke kansen

Revendal staat voor gelijke kansen, ongeacht waar je vandaan komt. Hij vindt dat onderwijs de basis is van onze maatschappij. Iedereen moet dat goed kunnen volgen. Iedere student verdient tijd en aandacht voor zijn of haar specifieke behoeftes. Zo kunnen we beter onderwijs garanderen.

Iedereen met een rugzakje de kans geven om met plezier naar school te gaan

Quinten wil het zijn missie maken om iedereen met een rugzakje de kans te geven om met plezier naar school te gaan. Iedereen moet de kans krijgeden zonder zorgen naar school te gaan.