You are here:

Steenspilklassen

Eerste- en tweedeklassers kunnen op Curio steenspil een deel van hun onderwijsprogramma zelf invullen. Dat noemen we steenspiltijd. Zo sluit ons lesprogramma aan bij jouw interesses en ben je bezig met wat jij leuk vindt. Daardoor wordt leren leuker. Je kunt kiezen tussen de sportklas, kunstklas, eco en wildlifeklas en techklas.

Kenmerken steenspilklassen:

  • Verdieping van kennis
  • Allemaal tegelijk bezig met het thema
  • Andere stof dan lesstof
  • Kleine groepen
  • Ontdekken en leren door te doen
  • Grote diversiteit activiteiten
  • 2 uur per week voor eerste- en tweedejaars

Sportklas

Ben jij sportief, een doorzetter, een teamspeler en sta je open voor verschillende sporten? Dan is de sportklas echt iets voor jou! Bij onze sportklas maak je kennis met allerlei sporten, zoals snowboarden, skiën en mountainbiken. Ook komen er trainers langs die bijvoorbeeld karate, judo en volleybal geven. Vrijetijdssporten zoals skaten, zwemmen en joggen komen ook aan bod. In de sportklas doet iedereen actief mee. Zo kun je nieuwe ervaringen opdoen op het gebied van sport en bewegen.

Kunstklas

Ben je creatief en wil je dit verder ontwikkelen in de richting beeldende vorming, muziek of theater? Dan is de kunstklas wat voor jou. De klas is bedoeld voor jongens en meisjes die cultuur leuk vinden en zich hier graag voor willen inzetten. De kunstklas gaat een stapje verder dan de gewone creatieve vakken. We gaan andere technieken leren, maar vooral op een andere manier naar kunst komen. Allerlei kunstvormen komen aan bod, zoals muziek, film, fotografie en theater. Buiten het lesrooster om bezoeken we ook soms een voorstelling of concert. Ook workshops horen bij het programma.

Eco en wildlifeklas

Ben je avontuurlijk en houd je van de natuur? Dan is deze klas echt iets voor jou. In de eco en wildlifeklas ontdek je wildlife op een bijzondere manier. Je leert survivaltechnieken of gaat duiken, je maakt kennis met verschillende diersoorten en gaat naar dierentuinen. Je gaat sporen zoeken in de natuur en maakt kennis met ecotoerisme. Ook onderzoek je duurzame ontwikkelingen en bezoek je innovatieve duurzame bedrijven. Je werkt in projecten, leert fotograferen, observeren en je krijgt gastlessen van specialisten uit het werkveld.

Techklas

In de techklas ga je nieuwe technologie ontdekken. Technologie is meer dan techniek alleen. Het is overal om ons heen en we gebruiken het continu. In deze klas maken we je hier bewust van. En laten we zien dat je met behulp van technologie heel gemakkelijk zelf nieuwe dingen kunt creëren. Denk in wat je wilt, niet in wat niet kan. Op die manier kun je veel meer. Denk groot, leer je talent kennen en ontdek je passie.