You are here:

Sport, dienstverlening en veiligheid

Sport, dienstverlening en veiligheid (SDV) is een leerroute voor de derde- en vierdejaars leerlingen van basis en kader. Bij SDV organiseer je vooral (sportieve) activiteiten voor verschillende doelgroepen. Je maakt een poppenkastvoorstelling voor kinderen, organiseert sportactiviteiten voor basisscholen of een wandeltocht voor mensen uit een verzorgingstehuis. Je werkt tijdens deze projecten met verschillende computerprogramma’s. Zo zorg je voor een mooi eindproduct.

Curio Scala 34

Je bent ook vaak te vinden in de gymzaal. Hier leer je lesgeven, presenteren aan een groep en natuurlijk sport je ook veel.. Je doet de bekende sporten in de gymzaal, maar je gaat ook zwemmen. Ook doe je mee aan  outdoor activiteiten, zoals mountainbiken. Bij dit alles werken we samen met de mbo-opleiding veiligheid en vakmanschap (VeVa).

We bieden ook verschillende keuzevakken aan, zoals EHBO, geüniformeerde beroepen en facilitaire dienstverlening.

Met SDV doe je ervaring op met heel verschillende beroepsrichtingen, bijvoorbeeld in sport, veiligheid, toerisme en dienstverlening.

Tijdens de opleiding gaan we ook naar verschillende opleidingen toe.

Vind jij het leuk om te sporten en, om activiteiten voor verschillende doelgroepen te organiseren. Of heb je interesse in Defensie en beveiliging? Dan is deze leerroute iets voor jou.