Persoonlijke begeleiding op Curio prinsentuin Andel

Bij Curio prinsentuin Andel krijg jij de begeleiding die je nodig hebt. Tijdens jouw lessen, maar ook daarbuiten. Bij jouw mentor kun je altijd terecht met al jouw vragen. Als je meer hulp nodig hebt, dan regelt je mentor dat. Lees meer over hoe wij jou helpen om jouw vmbo-diploma te halen.

Wanneer je meer hulp nodig hebt

Als jij extra ondersteuning nodig hebt, verwijst jouw mentor je door naar het ondersteuningsteam. Zij kijken samen met jou wat je nodig hebt. Dat kan van alles zijn. Zoals een voorleesprogramma op je computer. Of extra hulp bij Engels. Maar ook als je al een langere tijd verdrietig bent, zijn ze er voor je. Deze hulp is er nog meer:

Ondersteuningslessen

Hoe erg jij je best ook doet, het leren lukt niet. Dat is niet leuk. Voor sommige vakken kun je daarom ondersteuning krijgen. Je zit dan in een kleinere groep, zodat er meer tijd is voor vragen. Je kunt extra hulp krijgen voor:

  • Nederlands
  • Engels
  • wiskunde
  • studievaardigheden

Op Curio prinsentuin Andel kun je je huiswerk op school maken, tijdens huiswerkuren. Deze uren ben je extra op school om aan je huiswerk te werken.

Leerlingcoach

De leerlingcoaches helpen je met directe problemen. Je mag hier zelf tussen het 3e en 6e lesuur binnenlopen. Ga bijvoorbeeld naar de leerlingcoach als jouw mentor les geeft. Of omdat je de leerlingcoach prettiger vindt om mee te praten.

Trainingen

Op Curio prinsentuin Andel bieden we ook verschillende trainingen aan. Leer jouw grenzen bijvoorbeeld beter aan te geven via de training  Rots en Water. Of werk aan jouw examenstress met een faalangsttraining.

Dyslexie- en dyscalculiecoach

Als jij dyslexie hebt, vind jij lezen moeilijk. Bij dyscalculie heb je juist moeite met rekenen. Je hebt dan recht op extra hulp. Je krijgt bijvoorbeeld extra tijd om toetsen te maken. Of het voorleesprogramma Kurzwell leest je toetsen aan je voor.

Transfercoach

Vind jij het spannend om dadelijk naar het mbo te gaan? Vertel dat dan aan jouw mentor. Misschien kan de transfercoach je helpen. De coach begeleidt jou als je van het vmbo naar het mbo gaat. Jullie praten over wat je spannend vindt. De transfercoach praat ook met jouw nieuwe leraren. Zo voel je je sneller thuis op jouw nieuwe opleiding.

Is jouw vraag over begeleiding op school nog niet beantwoord? Lees onze veelgestelde vragen dan eens. Of neem contact op.