Persoonlijke begeleiding op Curio prinsentuin Andel

Bij Curio prinsentuin Andel krijg jij de begeleiding die je nodig hebt. Vooral tijdens jouw lessen, maar zo nodig ook daarbuiten. Bij jouw mentor kun je altijd terecht met al jouw vragen. Als je meer hulp nodig hebt, dan regelt je mentor dat. Hij is de eerste contactpersoon voor jou en voor je ouders. Lees meer over hoe wij jou helpen om jouw vmbo-diploma te halen.

Wanneer je meer ondersteuning nodig hebt

Als jij extra ondersteuning nodig hebt, doet  jouw mentor een aanvraag bij het ondersteuningsteam. Zij kijken wat je nodig hebt. Dat doen ze samen met je mentor, het docententeam, met jou en je ouders. Het kan om van alles gaan. Zoals een voorleesprogramma op je computer als je dyslectisch bent. Of ondersteuning van een ondersteuningscoach als je je bijvoorbeeld al langere tijd niet zo prettig voelt.

De ondersteuning op een rijtje:

  1. Ondersteuning van docenten tijdens de lessen
  2. Ondersteuning van het Ondersteuningsteam aan de mentor en de docenten zodat ze jou beter kunnen helpen
  3. Begeleiding van een ondersteuningscoach, waarbij jij ondersteund wordt zodat je lekkerder in je vel komt te zitten.
  4. Examenvrees training
  5. Aangepaste examinering

Steunlessen

Hoe erg jij je best ook doet, het leren lukt niet. Dat is niet leuk. Voor sommige vakken kun je daarom ondersteuning krijgen. Je zit dan in een kleinere groep, zodat er meer tijd is voor vragen. Je kunt extra hulp krijgen voor:

  • Nederlands
  • Engels
  • wiskunde

Dyslexie

Als jij dyslexie hebt, vind jij lezen moeilijk.  Je hebt dan recht op extra hulp. Je krijgt bijvoorbeeld extra tijd om toetsen te maken. Of het voorleesprogramma Kurzwell leest je toetsen aan je voor.

Transfercoach

Vind jij het spannend om dadelijk naar het mbo te gaan? Vertel dat dan aan jouw mentor. Misschien kan de transfercoach je helpen. De coach begeleidt jou als je van het vmbo naar het mbo gaat. Jullie praten over wat je spannend vindt. De transfercoach praat ook met jouw nieuwe leraren. Zo voel je je sneller thuis op jouw nieuwe opleiding.

Is jouw vraag over begeleiding op school nog niet beantwoord? Lees onze veelgestelde vragen dan eens. Of neem contact op.