You are here:

Curio pomona helpt jou vooruit

Curio pomona is er speciaal voor leerlingen die net wat meer hulp nodig hebben met leren. Daarom zit je met maximaal 15 leerlingen in een klas. Elke ochtend begin je jouw schooldag bij de mentor. Jullie praten samen even over hoe de dag begon. En de mentor kijkt of je alles bij je hebt. Zo begin je elke dag goed voorbereid.

Als het leren niet goed gaat

Jij wilt jouw vmbo-diploma natuurlijk graag halen. Wij helpen je daarbij. De mentor houdt je goed in de gaten. Hij helpt je met de planning. En met jouw huiswerk. Jullie praten ook over welke mbo-opleiding je wilt gaan doen. Heb je nog meer hulp nodig? Dat kan. Bekijk hieronder welke extra begeleiding/extra hulp er is.

Wil jij naar Curio pomona? Dan moet je worden toegelaten door een toelatingscommissie van het Samenwerkingsverband. Die kijkt of jij extra begeleiding nodig hebt. Als je bent toegelaten, maken we altijd eerst kennis. Zo weten we zeker dat jij het schooljaar goed begint.

Extra hulp bij leren

Heb jij moeite met wiskunde? Of Engels of Nederlands? Dan kan remedial teaching wat voor jou zijn. Een speciale leraar helpt je dan met deze vakken. Op jouw eigen tempo. En gewoon onder schooltijd. Soms is het op de basisschool al duidelijk dat jij deze les nodig hebt. Andere keren zorgt jouw mentor ervoor.

Schoolpsycholoog

In de klas zitten vind jij niet altijd makkelijk. Soms praat je voordat je nadenkt. En reageer je meteen vanuit je gevoel. Het is vervelend als je daardoor in de problemen komt. De schoolpsycholoog kan je dan helpen. Met gesprekken. Of een training. Zo leer je beter om te gaan met situaties.

Trainingen

Curio pomona biedt verschillende trainingen aan. Zoals de remwegtraining, waarbij je eerst leert te denken voordat je in actie komt. Of een Rots en Water training. Hier leer je om steviger in je schoenen te staan.

Schoolmaatschappelijk werker

Misschien heb jij thuis problemen. Omdat je ouders bijvoorbeeld veel ruzie maken. Of omdat er geldproblemen zijn. Dat heeft ook invloed op hoe jij je op school voelt. Een schoolmaatschappelijk werker kan dan soms helpen.

Als er nog meer ondersteuning nodig is, dan kan de jeugdprofessional helpen. Omdat jouw ouders bijvoorbeeld ook graag hulp willen.

Schoolarts

Soms zijn er redenen dat jij niet meer naar school wil of kan. Je meldt je steeds ziek. Bijvoorbeeld omdat je gepest wordt. Of omdat je je depressief voelt. Wij zijn er dan om je te helpen. De schoolarts gaat met je in gesprek. Om te kijken of we iets aan de situatie kunnen doen. Of dat het beter voor jou is om even thuis te blijven.

Ambulante begeleiding

Met een beperking of ziekte kan het extra lastig zijn om te leren. Zeker als je vaak ziek thuis bent. Een ambulant begeleider helpt je om hiermee om te gaan. Dat kan voor van alles zijn. Van stotteren tot hoe je beweegt.

Transfercoach

Vind jij het spannend om naar het mbo te gaan? Dan kan de transfercoach helpen. Hij kijkt samen met jou wat jij nodig hebt voor een succesvolle overstap. Als jij bijvoorbeeld dyslexie hebt, zorgt hij dat jouw volgende school hier rekening mee houdt. Ook onderhoudt hij contact met jouw nieuwe mentor. Zo is er altijd een vertrouwd persoon die je kan helpen.

Naar een andere school

Heb jij genoeg extra begeleiding gehad? Soms mag je dan naar een andere school. Je gaat hier eerst 3 maanden wennen. Om te kijken of het goed gaat. Lukt het toch niet? Dan mag je gewoon weer terugkomen bij Curio pomona.

Is jouw vraag over begeleiding op school nog niet beantwoord? Lees onze veelgestelde vragen dan eens. Of neem contact op.