You are here:

Aanvragen (gewaarmerkt) kopie diploma

Ben je je diploma kwijt of andere waardedocumenten zoals resultatenlijst, cijferlijst of certificaat? Dan kun je een aanvraag doen voor een (gewaarmerkt) kopie van jouw waardedocumenten. Dit kan via DUO of via Curio. Zowel DUO als Curio brengen hiervoor kosten in rekening.

Er zijn vier mogelijkheden die hieronder kort worden toegelicht. Probeer altijd eerst via DUO jouw aanvraag te doen. Indien het niet mogelijk is om bij DUO jouw document(en) op te vragen of je hebt bijvoorbeeld een officiële kopie van een geldig diploma nodig voor een BIG-registratie, dan mag je een aanvraag bij Curio doen. 

Via DUO

Uittreksel van je diploma digitaal of op papier

Download een digitaal uittreksel van je diploma of vraag een papieren uittreksel of Verklaring Afgelegd Examen aan. Het digitale uittreksel is gratis. Deze kun je gebruiken als je werkgever of school om een bewijs van jouw diploma vraagt.

Via Curio

Gewaarmerkt kopie diploma 

Een gewaarmerkt kopie is een kopie van een waardedocument met een originele waarmerkstempel(inktstempel) en een handtekening of paraaf van de instelling die het heeft afgegeven. 

Verklaring afgelegd examen(VAE) (alleen mbo)

Je kunt een Verklaring afgelegd examen krijgen als je jouw diploma, certificaat, resultatenlijst of of cijferlijst kwijt bent. Dit kan ook als jouw naam is gewijzigd of als je van geslacht bent veranderd. De Verklaring heeft dezelfde waarde als jouw originele document.

Hoe vraag je een (gewaarmerkt) kopie diploma,  waardedocument of Verklaring afgelegd examen op bij Curio?

Een gewaarmerkt diploma kan alleen als het kopie waarde document aanwezig is in het archief bij Curio. Als het niet aanwezig is dan kunnen wij een verklaring afgelegd examen(VAE) opstellen. 

Kosten bij Curio

De kosten voor een gewaarmerkt kopie waardedocument zijn € 15,00. De kosten voor een Verklaring afgelegd examen (VAE) zijn € 72,00. 

Wanneer ga ik wat ontvangen na aanvraag bij Curio?

Een aanvraag voor documenten bij Curio kun je doen door het onderstaande aanvraagformulier in te vullen. Je ontvangt dan binnen 10 werkdagen van ons een bericht via de email.

Andere vragen en machtingsformulier

Heb je nog andere vragen dan kun je deze sturen naar examenbureau.curio@curio.nl

Kun je zelf het waardedocument niet ophalen bij Curio? Maak dan gebruik van onze machtiging.

Aanvraagformulier Curio

Gegevens aanvrager
Contactgegevens
Informatie over opleiding waarvan je het waardepapier wilt omruilen